Control

Remedy. Dovoljno je reci. Bas mi je drago sto nastavljaju u ritmu visokobudzetnih surealnih single player igara.

Čudo da niko nije objavio :smiley: Gospodin Alan :smiley:

https://youtu.be/XuTUU24L15o

1 Like

Jel odigrao neko ovo?

Igram par sati, igra mi je blago rečeno nezanimljiva. Hoće li se popraviti ikad ili da bataljujem?

Meni je pocetak suvise bio haotican, probao sam ponovo i skrgutao na kvazi X files vibe i paranormalno ludilo od samog pocetka. Ipak, verujem da kasnije ipak prica mora dobiti neki smisleni okvir, a sama akcija i napucavanje sa pistoljem nisu losi. Bolje nego besmisleni grind u Fifi, u svakom slucaju. Samo bih igrao verziju sa raytracingom na series X ili PS5 :frowning:

Meni je igra ok, samo ne znam zašto je bila nominovana za GOTY 2019.

1 Like

Na Giantbomb cak i uzela GOTY, kroz diskusiju sam saznao da je dosta price ispricano kroz dokumenta koje nalazite u igri, mene nije vuklo da citam.

Meni je igra bila jedan stepenik iznad meh, ali dobro, ko me sta pita.

1 Like

Čitanje je baš suvoparno, barem da ima VO pa još i nekako. Čak i kad se gleda multimedia, čedto se vrti jedan te isti video. Produkcijski posno.

1 Like

Meni je bila igra skroz ok , čak mi je se i svidela da sam razmišljao da uzmem i Dlc za nju , a onda su ubrzo najavili Ultimate ed. verziju igre i odustao sam od kupovine dlc pošto neću imati next gen patch za vanila verziju jelte :sweat_smile:

Citanje dokumenata i upijanje atmosfere je bitan deo iskustva. Gameplay je dosta zanimljiv jednom kad se otkljuca par moci poput lebdenja, a bacanje kancelarijskog namestaja ne gubi na sarmu ni stoti put.

Al igra gubi paru u drugoj polovini. Nekako se stvari ili ne razrese ili se metiljavo razrese. Kad sam dosao do tacke gde pocinje DLC koji direktno ima veze s alan wakeom, vec mi je bilo dosta te sam samo preskocio celu deonicu jer sam hteo da zavrsim s igranjem.

Ko sto rece @iKaran, kad se sabere prica, jedan stepenik iznad meh. Nije mi zao sto sam odigrao, al sam ipak vise ocekivao.

1 Like

Stvarno je ovo ovako? O zaboga, ne znam kako je moguce, mislim ili sam ozbiljno precjenio mogucnosti novih konzola, ili je Control lose optimizovan.

Ono sto znam je da je meni na kompu radio veoma lose, tako da naginjem ka losoj optimizaciji.

Cross-gen igra. Samo polako. :wink:

Pitanje je koliko će se sam Remedy uopšte baviti XSX verzijom, izgleda da su to outsourceovali.

Mnogo bolje izgleda u 30fps-a na ps5, ali nekako ne uspevam da svarim igru da me pokrene… Više vremena sam potrosio na stvari koje sam pročitao nego što sam odigrao :man_shrugging:

Kako izgleda bolje kad obe verzije koriste isti grafički setting?

Takođe, ovo je sramota od porta za obe konzole. Remedy je hteo samo na brzinu da mazne neku kintu zbog next gen hajpa.

Završio sam juče, nisam ništa čitao. Igra me nije kupila iako ima svoje čari. Bangava je do bola, desetak puta je zakovala na cut scenama pa sam morao da je pokrećem iznova. Plus, svako pauziranje i podizanje internog menija izaziva štucanje na sekund-dva. Prelazak između zona, fast travel, tj. svaki loading screen je plač majke Božje i traje po minut otprilike.

Tu sam negdje skontao da je ova generacija konzola otpjevala svoje.

6/10, da je bolje optimizovana mogla je dogurati i do 7.

1 Like

Da, mislio sam na performans mod. U poredjenju sa performans modom od 60fps lepsa je igra bar 50% u graphics modu. Ne znam kako, ali izgleda mnogo lepse, mozda zbog ray tracing-a. Nema bagova na ps5 za sada i ucitavanja su munjevita. Nastavljam, pa cemo videti kako ce biti, nije me kupila na prvu ali ne zurim da je odigram, bice mesec dana tu. Tek sam u drugom sektoru, nivoi su lepi i puni detalja, bacanje svega i svacega je da kazem zanimljivo, ne mogu reci da sam nezadovoljan, no videcemo. Misljenja sam da je ovo moglo u 60fps u graphics modu.

@Son_of_a_gun kontam da se izgleda nisu ni potrudili da je ispeglaju na old gen. Strasno.

Edit: Totalno se navukao na igru. Baš onako ume da drži… imam jos dosta do kraja ali mi je igra super, osim sto se kontroler bas brzo prazni zbog svih ovih cuda sto su ubačeni za ps5 u ovoj igri. Jos kad nakacim slusalice ode baterija za 3 sesije.

Jako lame od njih.

1 Like

Pa da napisao sam ja to gore, da je navodno novi engine i da Save game neće raditi :joy: Očaj. Ja čekao ovaj update pa ću da probam da vidim kakva je.