Dirt 5 | Official Announce Trailer

2 Likes

Otprilike, nisam ni skinuo ovaj sto je sada bio u nekoj od pretplata… Izgubili su me negde kod Kolin McRae Rally-ja dvojke.

A Dirt nikad bolji :grin:

Dirt 3 sam baš igrao na 360 a posle mi nije bio nešto posebno.Forza Horizon je postavila standard za arkadne vožnje

1 Like

Divim se ljudima koji umiju da igraju ove voznje, a pogotovi rally. Sve sam probao od novijih nfs preko dirta,forze, gt sport i masu drugih. Nakon 3 sekunde izletim sa kolovoza i uopste mi se ne igra vise.

Treba birati vožnje pažljivo. Realno postoje 3 kategorije, arkade (NFS i sl.), arkadne simulacije (Forza, Grip, Driveclub, Dirt) i simulacije vožnje (Project Cars 2, iRacing, GT Sport i sl.).

Za arkade gamepad i igraj do mile volje, arkadne simulacije može da prodje gamepad, ali je daleko lepše igrati na volanu, dok simulacije bez volana sa paučicama zaista ne treba ni probavati igrati, samo se čovek isfrustrira.

Samo primera radi u Project Cars 2 pre 7 dana hteo sam da olupam volan koliko sam flipnuo. Igram mesecima i sve je bilo ok dok sam se držao standardnih klasa GT3, GT5, Formula C, gde su upravljiva kola i generalno još i rade sistemi kao kod novijih kola. I taman se povećala samouverenost, reko ajde da probam super kola iz 80-tih, bože kakva greška. Jebena TKDA klasa, 680HP snage, na pravcu leti, a pri izlasku iz krivine, malo veći gas i ode zadnji kraj. Ako se istrči malo van idealne putanje vožnje, mora da se opasno koči i pazi kako se ubrzava, a to znači sekunde gubitka u vremenu. Na kraju da bi stabilizovao kola sam pribegao tutorijalima sa youtube-a, povećanje downforce-a, zakrivio ugao zadnjih točkova na unutra da ne bi šetao toliko zadnji kraj kola, spustio kola malo, promenio centar teže kola bude malo više napred i kola se taman dovoljno ustabilila, da bi mogao da odvozam trke, tako da ne gledam ljude sa par kilometara razdaljine gutajući prašinu, već da mogu biti kompetitivan.

1 Like

Iskreno u neku ruku i jeste. Da bi mogao da voziš online trke sa boljim vozačima, moraš da imaš reputaciju, a ona se stiče voženjem trka bez udranja, ekscesa i skuoljanjem poena (a oni se dobijaju za što bolji plasman). Tako da ispada na kraju da je hardcore RPG :joy:

Meni su sve vožnje uvek išle od ruke. U svakoj igri gde ima išta da se vozi, nekako znam znanje. Od Gta 5 pa sve do Forze Motorsport-a, Progect Cars 2 i sl. Forzu Motorsport i Horizon igram na najvećoj težini, samo sam ostavio one strelice kad trebam da kočim da bar imam neku naznaku kad ne vidim stazu lepo. I onaj damage na automobilu sam isključio da me ne smara baš da moram u pit-stop i sl. Jedno vreme sam i igrao na manual shifting sa kvačilom. Ali u tom slučaju moram da pogasim sav soundtrack i da slušam samo rad motora, a posle nekog vremena ume da smori, pogotovo pošto nemam volan i sve igram na džojstiku. Jedina stvar koja je uspevala da me izbije od nervoze je u online-u u Forzi što 10% njih stvarno zna da vozi, a ovi ostali pun gas u tebe u krivini ili te izguraju van checkpoint-a, okrenu ili sl. U tom slučaju može komotno da se izađe iz trke jer je tu kraj. Hvala Bogu pa su u FH4 to super rešili tako da sada samo gledam i smejem se kako ovi sa Lamborghini-em izleću sa staze. :grinning_face_with_smiling_eyes:
Edit: A Dirt Showdown smo razbijali koliko smo igrali u splitscreen-u. Trke, pa one arene gde se udaramo svi, ludnica. Plus dobra muzika. :slight_smile:

Kako, objasni mi, ni u najludjim snovima ovo ne bi probao sa gamepad-om. Nemam ni ideju kako bi to izveo. Kvačilo u kombinaciji sa papučicama pozadi volana je dovoljno zeznuta stvar na koju se nikada nisam navikao, samo H varijanta menjača pije vodu i kvačilo za mene. Ili se igra u sekvencijalnom režimu, dakle bez kvačila i samo papučice iza volana za brzina gore/dole.

Ovo potpisujem i ovo je nažalost realnost u svim online trkama. Svi misle da su Fandjo i da umeju da voze, a onda kasno koče i misle da mogu da urade preticanje sa unutrašnje strane krivine. Zato online samo ozbiljne simulacije piju vodu jer posle 20-30 trka gde se ponašaš normalno, dobiješ dovoljno poena i ispravnu reputaciju, pa te igra ubacuje u lobije gde su isti igrači po ponašanju. Od tog trenutka igra postaje daleko lepša i nema kretena koji se zaleću kao kamikaze.

Kad igraš na gamepadu i podesiš tu težinu na manuelno menjanje brzina sa kvačilom, dosta kontrola se izmenja. Meni je kvačilo bilo na LB dugme, a brzine gore-dole na X i na Y ako se dobro sećam. I onda klasika, prvo LB pa X da prešaltaš na gore i obrnuto. Navikao sam se i par meseci sam igrao tako. Posle sam započeo noviju Forzu i tamo nisam hteo mnogo da se majem sa time nego sam samo podigao difficulty za druge vozače na najteže i posle postepeno gasio svaki assist u opcijama. Ali dešavalo se da neku stazu igram i 15-20 puta sigurno dok je ne naučim napamet više i pređem je. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ovo je već mazohizam, mislim da gamepad i kvačilo. Ne bi ovo radio, ni da mi plate :grinning:

Ma ja probao ovako bezveze, nisam ni znao da ima ta opcija ako nemaš volan. :grinning_face_with_smiling_eyes: I pošto sam mazohista sa tim vožnjama, reko ajde malo tako da igram, da vidim kako će da mi ide. :grinning_face_with_smiling_eyes:

A jel postoji neko ko ce stvarno da slusa ova 2 lika kako kenjaju pola sata ?

Jel igra neko ovo? valja li igra?

Meni je super igra. I vizuelno lepo izgleda, soundtrack isto super.

3 Likes