Dualshock 4 Analogni thumbstick klikce kada se koristi

Imam noviju verziju ps4 kontrolera i posedujem ga vec nekih 5 meseci. Imam jedan mali problem koji ne utice na gameplay uopste i video sam jako malo odgovora na drugim forumima i reddit postovima:

Kada koristim levi analogni stick kada hocu da ga centriram nazad ili nekad se desava kada pomeram samo gore ili dole cuje se i oseti se mali klik. Kao da mehanizam unutra napravi mali bump kada predje i cuje se mali klik.

Ne utice na poziciju sticka, ne driftuje niti se pritiska R3 kada se to desi, samo je cudan osecaj i sto je najcudnije ne desava se stalno. Da li je neko imao ovakav problem i do cega je to tacno?

Jako ozbiljan problem je u pitanju :joy:
Covece, spavaj… sta si se raspisao u 4 ujutru :blush:

P.s. Nisam imao slicnih problema, mada taj noviji kontroler je kupljen pre 15 dana

Ne bih da te plasim ali samo je pitanje vremena kad ce otkazati. Kvalitet stickova je na jako niskom nivou. Kod tebe se aktivira R3 kada pomeras po osama stick sto nikako ne bi trebalo. Ako mozes probaj da reklamiras.

Ali u tome je i cudan problem, R3 se ne aktivira uopste samo se oseti da je nesto veom blago kliknulo. Proveravao sam preko control panela da vidim da li driftuje i da li pritiska R3 kada klikne.

Izvini, L3 bi trebalo da je u pitanju jer je levi stick. :slight_smile:

Svejedno ne bi trebalo nista da klikce dok se pomera stick.

I dalje imam garanciju na njega tako da mi ne gine vracanje za zamenu i da se molim da se tako nesto ne dogodi i tom drugom, ali bas me zanima zasto se to desava i koji je glavni uzrok za to.

Gde god da pogledam svi samo govore da su vratili kontrolere nazad, a to kliktanje se desavalo na Wii-u, xbox360 i dualsock 4 kontrolerima.

Ako neko od servisera ovde zna o cemu se radi, slobodno pisite.

Il je treca smena ili nesanica :blush:

Ja ti mogu reci da stikovi zaista jesu jako slabog kvaliteta… Mom prijatelju su otisli na oba kojtrolera (bas L3), ali je on narucio delove preko ebay-a i sam to popravio.
Medjutim, ako jos uvek imas garanciju onda je najbolje da ga odneses njima :relaxed:

Meni klikće lijevi analog iz kutije bukvalno na XO gamepad, pa evo ga piči 2g bez problema. Ne mora značit…

Nesanica, kad me uhvati tesko da popusta…

Meni XO gamepad jos onaj prvi ( sa kukicavim RB i LB tasterima koji se pritiskaju sa strane ) sluzi dobro… analogni rade bez ikakvog problema. Izgleda da Quality control varira samo tako a svi gledaju kako da ustede svaki cent na pravljenju.

Ne bi se ja puno zezao da sam na tvom mestu, imas garanciju vrati ga i trazi novi.

Nisam otvarao potpuno ds4, samo onaj gornji nivo kontrolera kad sam stavljao veću bateriju. Ali ono što se vidi po yt rekao bi da su palice identične kao na ds3 koje znam kakve su.
Ukratko, da bi sam promenio bi ti trebala dobra lemilica, lupa, kalaj i vakum pištolj za kalaj. Znači morao bi da istopiš postojeće spojeve na ploči kontrolera (na ds3 su imale varijante analog mehanizama sa 3 i 4 pina) ali oba mislim da su imala 12 spojeva ako ne i 16.
Morao bi znači sve te spojeve da istopiš i ukloniš postojeći kalaj, zameniš analog palicu novom i onda napraviš nove spojeve. Ako nemaš dobar alat ili se lako nerviraš ne bi ti preporučio sam da pokušavaš.
Zameni pošto je u garanciji, pa bolje i da platiš nekom ko zna šta radi nego sam da se zezaš s tim jer je to neverovatno iritantno.
Moje neko mišljenje je da ono jedino azijati, tj. azijska maloletna radna snaga može da sastavlja u fabrikama sa njihovim malecnim šakama. Toliko delova nabijeno na nenormalno malom prostoru, ako sam na ~10 promenio palice prva 2 sam se toliko iznervirao da sam ih polupao u milione delova :smiley:
Srećno

1 Like

Ne brini, nisam ni mislio da ga otvaram. Cisto me je zanimalo u cemu je problem zato sto nisam jedini kome se ovo desilo.

I dalje me nekako cudi da se tako nesto desava sa revizijom Dualshock 4 koji je trebao da ispravi vecinu ako ne i sve probleme.

Moj ps4 je onaj injustice second son bundle, držao sam gripove na palicama tipa nedelju dana i onda ih dao drugu. Uzeo sam konzolu negde na jesen 2014te, otad se bukvalno ne gasi. Nije mi se oljuštila guma na palicama niti sam imao ikakvih drugih problema. Jedini trag korištenja na kontroleru je stradala nalepnica odozdo.
Čim ti je u garanciji vračaj dok ne dobiješ primerak koji ti odgovara

Bas sam neki dan imao problem sa mojim XO dzojsticima. Na jednom se polomilo LB a na drugom koji je bio nov (jako malo sati igrano) poceo levi analog da driftuje pa sam servisirao to i posle par meseci opet otisao Levi Analog
Tj sad zaglavljuje i nece da se vrati vec ostane u polozaju u kom je. Nemate pojma kako je tesko izvesti Slobodan udarac u Fifi sa ovakvim dzojom svaka lopta ide u tri lepe…

Kvalitet novih Dzojstika je pure shit…zadrzali su cenu od 55+ eur a relna treba da bude 20-ak pa kad se nesto zezne ti lepo tresnes dzoj od pod i lepo kupis novi a ne ovako krpi i popravljaj.

I meni je pukla kukica na rb Tasteru na mom XO kontroleru pre par meseci, pa sam uzeo neke rezervne delove sa ali-ja.

Meni je bio problem dok sam igrao Killer Instinct da se aktivira instinct mod, moras da pritisnes u isto vreme RB i RT, a trigger mekan i jace pritisnuo i puce kukica na bumperu.

Ovaj krivac… ko ga je tako osmislio i rekao da moze da prodje. Drago mi je da su makar sledece revizije promenili kako rade bumperi.

Ako mozes otvori kontroler i vidi da li je plastika koja drzi analog pukla. Ako je pukla plastika, onda samo zalepi… A ako ne, posalji nekome da pogleda… A ni sami analozi nisu skupi i lako se menjaju, tako da posalji nekome tipa Mirko da ti zameni.

A to je standard ta “nalepnica” , ode - izlize se u roku mesec dana koriscenja. Dok kod starog DS 3 niti to se nije gulilo, evo gledam ovaj moj DS3 koji sam dobio jos uz PS3, i jos uvek se vide skoro sva slova iza na nalepnici( nakon 5-6 godina koriscenja), to je bila kvaliteta.

1 Like

Ovo su RB/LB od kontrolera bez 3.5mm dzeka tj prvi xo kontroleri. Hm kod njih je dosta teze polomiti ovo ali nije nemoguce.

Ja imam DS4 kupljen u decembru prosle godine u gigatronu, Desni analog vuce blago u stranu. Da li je neko imao slican problem? Da li prihvataju garanciju za takve probleme?

I ovo “vrsta aparata: mobilni telefon” dosta govori :joy: