Finalni test forum i zvanično obaveštenje

pozdrav svima

Verovatno se svi sećate da smo pre nove godine planirali da pređemo na novi forum. Usledio je turbulentan period u administraciji u koji je većibna vas upućena i desila se raspodela. Za novi forum smo planirali da koristimo wordpress + buddypress sa pregršt novih stvari zanimljivosti i pravila. Onda se desio taj period i našao se neko pametan koji je sve to pokupio od nas i napravio svoj forum. Ironično, ta osoba je jedina bila protiv WP+BP-a. Ali dobro. Svi znamo da sad postoje dva foruma. Što je za vas krajnje korisnike najbolje jer imate dva izvora informacija umesto jednog a to je svima nama najbitnije.

Hteli bi smo da stavimo tačku na to što se radi nama “iza leđa” kao da mi to ne znamo. Dakle svi ste u nekom trenutku dobili poziv na drugi forum, sa obrazloženjem kako se XBR zatvara, kako se svi sele tamo, kako ovo prestaje da radi itd. poštujem svakog i njegov način da privuče sebi korisnike. Ali samo bih da demantujem u ime cele administracije XBR-a da se XBR ne seli nigde nit prestaje sa radom. sa bazom od više hiljada korisnika i svakodnevnim brojem od više stotina korisnika online, ne pada nam na pamet da prestajemo sa radom. Čak štaviše krećemo bigger and better.

Dakle to bi bila neka zvanična izjava povodom svega što se dešava poslednjih par meseci. Ne hejtujemo nikoga, pozdravljamo konkurenciju, na vam je dal ćete da idete, ostanete ili ćete se vratiti. Mi smo tu, uvek smo bili, uvek ćemo biti.

Da se vratimo na novi forum. Samim tim da su naše ideje pretočene u dela ne od strane nas, da ne bi smo bili nazivani plagijatorima i copycatovima, scrapeovali smo WP + BP i potražili novu varijantu.

Dakle evo linka ka novom forumu. discourse.xboxrepublika.com

U pitanju je nova struktura foruma koja polako ali sigurna uzima maha u celom svetu i sije konkurenciju.

Jedna od najvecih prednosti je sto je neverovatno brz i pregledan. ovakav vid foruma ne radi kao sajt nego kao webapp, nesto slicno kao facebook, nemate potrebe da osvezavate stranice, stizu vam updateovi. Postovanje je prejednostavno i navici cete se za 20 minuta. Postoje i achievementi (bedzevi) koji se otkljucavaju vasim prisustvom i aktivnoscu na forumu. Uvezacemo ih sa titulama, pa izvolite osvajajte i levelujte se. nema nasa procena ko bi mogao a ko ne bi, za sve ste zasluzni samo vi.

Sto se tice mobilne platforme, forum je jako responsive i isto tako user friendly i brz. Nema podrsku za tapatalk, ali gledamo sta nam je potrebno da napravimo app kako bi ste imali lepo XBR app i to je to. za sada ako vam je lakse napravite shortcut web adrese na screen fona i testirajte i tamo.

Ali da ne duzim toliko. Probajte link. Importovali smo profile i migiriral veci broj postova sa starog foruma. kako bi ste se ulogovali na forum, morate da resetujete password kojice vam stici na mail koji ste koristili prilikom registracije. Zamolio bih vas da na ovom forumu pogledate settings vaseg profila da vidite koju ste mail adresu koristili na koju ce vam stici password reset. Ili ako vam je cimanje, napravite dummy nalog, zezajte se sa forumom, postujte, pravite teme. Ovo je finalna test faza, sve sa testa ce biti obrisano, migrirace se ceo sadrzaj ovog foruma i picimo dalje. I to ce se desiti vrlo brzo tipa par dana.

Utiske, pohvale kritike pisite ili ovde ili na novom forumu. VIzuelnio cemo forum doterati, nemojte da branite toliko na izgled, vise gledajte funkcionalnost u narednih 48 sati. i da, konacno uvezujemo naslovnu XBR stranicu sa forumom koja nam stoji vec vise od dve godine neiskoriscena. Verujem da ce neko reci da ovo kopiramo ali who cares, mi znamo ko je prvi, ostalo nam je nebitno.

Vidimo se na novom forumu,

XBR admin team

Discourse je interesantan izbor i zaista je brz, ali nekako mi se ne sviđa taj preterano minimalistički pristup forumu. Verovatno mi samo treba malo vremena da se naviknem, ali mi je sve to baš isprazno. Najviše mi krivo za Grupe koje su mogle da se prave na prethodnom Test forumu, to mi je bila mnogo dobra stvar.

Sad čitam FAQ za Trust Level i nije mi preterano jasno koja je svrha toga? Ok, svi počinju sa nivoom 0, ali su u startu onemogućene stvari poput poruka, ograničenja u vidu jedne slike po postu, itd. Šta sad ako ja hoću da napravim MT za Dark Souls 3 ovog momenta? Moram da idem iz teme u temu da bi povećao svoj Trust Level i otključao funkcije koje su odmah otključane na dosta foruma?

Polako, nemoj da panicis [emoji1]

Ma jok, ne paničim, nego čitam uputstva pa mi neke stvari nisu jasne :slight_smile:

Već sam sad otišao sa Level 0 u Level 1 tako da to nije toliki problem, nego ne mogu da ne pitam/smaram :smiley:

Samo testiraj, to nam i treba. A sredicemo ti i neku podgrupu da imas gde da se igras sa tvojim japanstinama [emoji1][emoji1][emoji12][emoji12]

To se traži i to je najbitnije :smiley:

Lepo je dosta toga rečeno a ja ću se samo malo više osvrnuti na novi forum i šta je razlog za prelazak na isti.
Dakle, inicijalna ideja je bila da pređemo Wordpress - BBpress - BuddyPress combo za community i forum, sa sve lepim blogom. To smo narapvili, krenuli da testiramo i podelili sa vama da vidite šta nas čeka u bliskoj budućnosti. Protekle tri nedelje smo probali da importujemo sadašnji forum u bbpress i nismo uspevali da dobijemo 100% zadovoljavajuće rezultate, daleko od toga. Importer je pucao i nije odrađivao posao kako treba. Takođe smo primetili da koliko god stvari minimilaizujemo, bbpress forum nije bio dovoljno brz, kao i njegov social deo buddypress.

Najveća želja nam je bila da ponudimo nešto novo i drugačije, ali je uvek bio osećaj da to baš i nije to. A onda smo se upoznali sa Discourse softverom i insta momenta zaljubili (to za sebe mogu reći 100%) u mogućnosti, brzinu, security i fluidnost.

Otprilike, **Discourse je next-gen forum **za 21 vek. Mešavina klasičnih foruma, Reddita i Twittera, sa naglaskom na diskusiju, brzinu i jednostavnost. Sve ono što smo hteli, ali kada budete probali, sami ćete se uveriti. Način na koji se uploaduju slike, ubacuje YouTube i mention sistem su odlični. Takođe je open source, što znači dobru podršku i održavanje.

Kada budemo uradili potpunu migraciju sa ovog foruma, uvezaćemo ga sa glavnom stranom kao pravi commentig sistem, gde će se sva diskusija dešavati na forumu a biće prikazano kao komentari na člancima sa glavne/blog strane. Imamo i tu neke novine spremne, ali o tome uskoro, kada budemo obavili ovaj najteži posao a vi se budete navikli na novi forum.

Eto prilike da našraviš jednu od onih tvojih “epizoda”!

Jos samo da dodam, da princip osvezavanja omogucava da forum bude mesavina klasicnog foruma i chata, tako da chat kao chat nece postojati. Ali svaki reply ide insta refresh, pa recimo kad budemo gledali e3, svaki reply ne zahtevaf5 nego se odmah pojavljuje.

imam problem sa password reset-om, tj promenio sam email na ovom nalogu, i sve je prihvaceno, ali kada pokusam da unesem taj novi email na novom forumu ne prihvata ga, a kada samo stavim user name, dobijem odgovor da je prihvaceno, ali ne stize mi nikakakav odgovor ( na ovaj novi email )

To je zato što forumi nisu na taj način uvezani, nego smo ovaj prebacili tamo, radi testiranja i nisu uvezane promene na ovom sa novim forumom. Dakle, ili probaj da resetuješ pass sa starim emailom (pogledaj da li ti je možda na stari email stigao reset) ili napravi neki privremni nalog, jer ćemo svakako sve to obrisati.

Evo ubacio sam shortcut na homescreen fona, i to je bukvalno sada kao app. Ali radimo na tome da se napravi aplikacija [emoji4]


Ali, ja ne volim promene. :smiley:

(sto je ironicno, imajuci u vidu sta me ceka kroz mesec i kusur)

Na ja bas nisam fan promena, pogotovu sto mislim da je stari/trenutni odlicno obavljao posao. Ali eto, razumljivo je sto mora prelazak, navici cemo se…

I ovako “strucno”, ovaj novi test forum je neuporedivo bolji od onog starog :da:

Jel prikazuje sve postove u 1080p pri brzini od 60 fps ili? :lol:

ako imas i dobar monitor moze i 4k. piraterije za sada nema :smiley:

Verujem da je potrebno novo. Navike su cudo. Ja sam na jos 4-5 foruma, raznih tema. Ali mi je ovaj uvek bio najbolje koncipiran i najpregledniji.
Trebace vremena… Verujem da radi brzo itd… Ma da ne vidim potrebu za time da radi kao chat. Ali nije lose.
Posto vidim da se pominje i taj drugi forum. Evo da se ja javno oglasim kao neko ko je tamo i ovde i nemam nameru nigde da idem odavde. Ima ljudi koje znam i imam lep kontakt sa njima. Ne poznajem vas privatno da tako kazem.
Pa ne ulazim u te “porodicne” svadje. Ok, mi je i ovde i tamo i na kojekakvim drugim forumima. Ne treba gledati na “drugi” forum kao na konkurenciju. Nije to “drugi” forum, foruma i sajtova ima milion. :slight_smile: Posto niko ne prodaje nista pa samim tim nema love oko koje se treba boriti :smiley:
Da se vratim na prelazak na novi forum. Nije mi lep na oko kao ali mi treba vremena. A to oko aplikacije mi zvuci mnogo dobro. Jos davno sam ja pitao hoce li biti neka aplikacija posto generalno ja ne volim Ttalk… Bilo kako bilo vidimo se sa “one strane” :wink:

E nesto me zeza i ne mogu da se logujem na informacijama odavde. A ni da se registrujem ponovo. Hmmm

@ markogts
Moraš password reset da uradiš, posle toga se uloguj.

E problem je sto ne moze marko gts nego je neko promenio na marko_gts.
Moze li neko da mi to promeni. Da samo spoji. Ona donja crta me nervira, nije mi praktivan pri kucanju :smiley:

Možeš sam u profilu to da promeniš.