Gear VR 2017

https://assets.pcmag.com/media/images/450762-samsung-gear-vr-2017.jpg

Ljudi uzeo bih onaj Gear VR 2017 za s8, zna li neko od vas gde mogu u Srbiji da nadjem?

Bacanje para

Samsung Brand Store u uscu ili kupujem prodajem. Skoro sam i ja gledao imas par strana oglasa.

Cak ima i ova najnovija verzija za Note 8.

Sto mislis da je bacanje para?

Ja iskreno ne znam sta bih sa tim radio…‘gaming’ ocajan, gledanje filmova blaga katastrofa…
Iskreno jedino zbog cega vidim da ovo neko uzima su pornici :joy: mada je i to katastrofalno

Pa to bar kad bih mogao da probam…pa da ocenim sam kako je je l si ti imao iskustva negde sa tim ili samo onako pricas?

probao, “koristio” nedelju dana

Sa kojim fonom?
Posto ne verujem da je isto ako imas s8 ili 7…I koji si vr imao? Ovaj 2017 ili starije?

S8…ne znam koji je bio…ali isti su

Pii znaci onda ne uzimam haha
Hvala sto si mi sacuvao pare

Da, od vr samo Vive i ps4, mozda oculus rift ostalo nikako, osim kao gore sto je navedeno za pornice :smiley:

Zasto to mislis? Meni je PSVR fenomenalan za gledanje filmova. Kucni bioskop.

Licno mi je taj vr za fon delovao super dok nisam video kako to izgleda, a to je veoma lose u bilo kom smislu. Tako da sam veoma brzo odustao.

Cak i ona 360 kamera mi je delovala super ali u opste nisam zadovoljan kvalitetom snimaka. I ako je kao full hd kao da je 240p.

1 Like

Pa to ja sam bar ocekivao da ce moci da se gleda film u 2D-u preko njega, zbog toga sam i hteo da uzmem zapravo, je l su i ti snimci losi u 2D-u?

Veoma lose izgledaju snimci, danas brat doneo neki VR za fon kineski. I stavimo njegov iPhone X pustimo snimak i kad sam stavio na glavu VR tacno dam se razocarao u kvalitet snimka.
Uzas ne bih mogao da gledam ni 10 minuta a ne ceo film.
Sa PSVR se nisam susreo ali kazu da je odlican.

Nemoj porediti PSVR i Samsung VR

1 Like

Pa mene zanima da li je isti sninam na tom i ovom samsung vr ali prema vasim prcama to je bezveze…
Sto ce reci bolje da kupim nesto drugo…

A PSVR je l ima mogucnost povezivanja na bilo sta drugo oaim sonija?
Telefon npr?
Cisto pitam, ako ispadnem glup samo iskulirajte…

Moze na sve sto ima HDMI izlaz. Ali nemas VR, samo ogroman ekran.

Da se razumemo, kvalitet snimka je drasticno losiji nego na TV-u, i na PSVR-u, ali imerzija je 20x bolja, kao i boje jer je OLED. Ali kvalitet je sigurno duplo losiji. Subjektivni utisak je mozda bas tako negde oko 540p.

Ne znam kakvu rezoluciju ima stari Gear VR, ali novi za 2017 sije redom i Oculus i Vive… Ako je to ovaj sto oce da uzme decko (rece da oce Samsung gear vr 2017), trebalo bi da je drasticno bolji od PSVR-a za filmove.

E sad verovatno mozes da zaboravis na “ozbiljan” VR gaming sa hardverskom snagom mobilnog, ali i na PSVR-u je pomalo sranjast. Mada dozivljaj za sebe, priznajem.

Ako mene pitas - bilo koji VR tekako se isplati za filmove. Ako si filmofil, i ne smeta ti nizi kvalitet prikaza, volis bioskop fazon… nema tih para koje moze da ti priusti 300" screen ispred nosa. Tj ima, ali je BAS puno para, ili ti treba projektor i platno, a to je vec malo komplikovana konstrukcija, i finansijski i tehnicki… (pritom te projektor ne izoluje na nacin kao bioskop ili VR).

Da li si uzeo Gear VR? Evo ovako, posto ja imam iskustva sa tim, objasnicu ti neke stvari.

Ne slusaj ove sto su probali one kineske igracke koje su jako loseg kvaliteta. To ne uzimaj u obzir uopste. Pogotovo ako su probali na 720p telefonima. To je katastrofa.

Minimum je GearVR i s7 telefon. Sada postoji i Oculus GO, koji kosta oko 200 evra i ne treba telefon.

A sada iskustvo. Skines SkyBox player. Ubacis neki film dobrog kvaliteta u telefon. Pustis sa SkyBox plejerom i stvoris se u bioskopu. Zaista sedis u pravom bioskopu i gledas film na ogromnom 200 inca ekranu. Iskustvo sedenja u bioskopu je neverovatno i fantasticno. Vredi svaku paru.

Sto se kvaliteta slike tice. Kvalitet prikaza je nesto mani od 720p, Mozda 540p. Meni je sasvim OK, vidi se lepo. I slika je malo kao kad gledas CRT televizor, jer su pikseli vidljivi.

Odes na CzechVR. Skines bilo koji trailer u 5k rezoluciji. Pustis sa SkyBox. U stereo podesavanjima izaberes 180 3d side by side. I onda zines od cuda:

Devojka je zaista ispred tebe. Bez uvelicavanja i preterivanja. Devojka je zaista ispred tebe u svojoj prirodnoj velicini! GearVR vredi svaku paru samo za ovo, sve ostalo je samo bonus. Slika je odlicna u 5k rezoluciji. Pogotovo kada ti je devojka jako blizu.

Ako volis sport, skines NextVR. Slika ce, priznajem biti dosta mutna, ali nijedan 4k TV ti nece dati taj osecaj i dozivljaj koji ce ti dati GearVR.

Sto se tice igara, naci ces nekoliko dobrih, ali ovaj uredjaj nije namenjen za te stvari. Ali ima OK igara koje daju dobar osecaj, bolji nego 2d igre na PC. Za ljubitelje igara je potreban Rift, Vive ili PSVR. Ili neki od mixed reality VR uredjaja.

E sad, moja jedina zamerka na sve TRENUTNE VR uredjaje je sto zaklanjaju periferni vid

1 Like