I/O Error problem u toku rezanja

Pozdrav, vise puta mi se ovo desava sa razlicitim igrama, a sve je radilo normalno.
Nikako ne mogu da resim ovaj problem. Sva podsevanja su naravno namestena po tutorijalu, cak sam i sistem oborio i opet isto…
Sta ovde moze da bude problem?
Da li je mozda oslabio laser na rezacu ili slicno… Svaka pomoc je dobro dosla…
Moj rezac je iHas 122-18 B

Unchekiraj Perform OPC Before Write

Uspeo sam da nabavim nov iHas122-18 CU Klas B i prepoznaje ga Burnermax Payload Tool i opet mi izbaci I/O Gresku…
Verujem da nije do rezaca. A uspeo sam da narezem XDG2 igru bar mislim da je Rise od Tomb Rider XDG2…
Sta bi moglo da bude? Da nije nesto do kompa? U Device menager je sve u redu. Izvadio sam jedan ram modul i ostavio da se reze i otisao na posao, videcu sta se desava. Znam da sam imao problem sa kompom da nije hteo da se upali pre neko vreme, a normalno pali kad ostane samo jedan ram modul. Pa sam cistio plocu i ram i sad mi radi i sa 2 modula. Al reko da probam da rezem sa jednim… Bas sam se smorio.
Evo ovo mi izbacuje :


Podesavanja su mi:
Buffer: 512 Mb
OPC - OFF
BURN-Proof - ON

Force HyperTuning - ON
Online HyperTuning - OFF
OverSpeed - OFF
SmartBurn - ON
Cistio sam OPC History, pa drugi put nisam
Rezem na 4X jer mi 2.4 ne podrzava rezac… I uvek sam imao dobre rezultate na toj brzini…

Probaj da režeš u Safe Mode.

Ako ti je samo na jednom disku tako, mozda je problem i kod diska u ovom slucaju. Pokusaj sa drugim diskom…Ako si kupio kutiju sa 10ak diskova, po pravilu neki ne valja :smiley:

Pa kupio sam 50 komada u pakovanju, ne verujem da je do njih… Verbatim 8.5GB Dual Layer DVD RW + D RL pre sam rezao sa istim i nikad nije bilo problema…

Jeste, najverovatnije da je do njih. Igre se uspešno režu samo na “Singapurćane” a oni se pakuju po 10 kom.

aham znaci izgleda da je do diskova. Al cudi me pre sam sve najnormalnije rezao sa istim. Oni imaju beli omot na sebi. Pa jel postoji neki nacin da resim to da mogu da rezem sa istim tim diskovima sto sam kupio. Jer druge ne mogu da nabavim i da hocu a i imam vec ove. Jedino sam ovo uspeo da nabavim preko jedne foto radnje od prijatelja.

Možeš rezati i na te diskove samo smanji brzinu rezanja, ima negdje, ima negdje na forumu tutorijal kako da isprčkaš po firmware-u rezača da može da reže na 2,4x.

Ja sam to radio i rezao uredno i na Maxell. :slight_smile:

Problem je do diska. Disc ID: MKM-003-00 je najbolji kvalitet, dok je disc id cmc mag d03 64 problematičan.

Na žalost slike su propale prilikom selidbe foruma na ovu platformu, ali suština je tu.

1 Like

Uspeo sam da narezem konacno FIFU 17!
Izgleda da je bilo do podesavanja… Nasao sam negde instalirao CLONEDVD sa tim i neki potreban drajver.


Po default-u je bilo namesteno SPTI- Microsoft, promenio na ElbyCDIO i uspesno narezao na 4X brzini…
Ovo su podsevanja:
Force Hypertuning - Enabled
Online Hypertung - Disabled
Smartburn - Enabled
Overspeed - Enabled
OPC history - Do not clear

OPC ON
Buffer 500 MB
BURN-Proof - ON

Da li preporucujete da se iskljuci VERIFY? Nasao sam neke korisne informacije da onda necu imati ovu gresku koju sam imao u predhodnim postovima. Live mi nije bitan pa pitan jel ok iskljuciti tu opciju jer tu obicno nastaje greska…

Ma da, isključi Verify, sad i MS zabole za 360.

Iskreno cak ni kroz abgx ne moras provlaciti. Pred kraj generacije iako nije izasao stealth check za neme igre sam rezao bez ikakvih problema (tj. bez bana) a u zivotu nisam ukljucio verify jer samo zivcira i rezanje traje duplo duze

Verify ustvari ničemu ne služi. Kad narežeš disk, probaš da ga instaliraš pa ako prođe to ti je verified, ako ne prođe nije dobro narezan. :slight_smile:

Sluzi ako je lose narezan da ti kaze, pustis instalaciju na konzoli kada ono na 50% error ne moze da procita. Obzirom da payload nije bas nesto dobar za rezanje moze da se desi da pukne disk to je ishod :-). Jedna mala fora windows 7 sa sp1 zbog sata drajvera u 90% ne moze lepo da nareze xgd3, imao sam problema. Tako da mnogo faktora uticu na rezanje.
Molim sve nove clanove koji posle toliko godina dodju sa pitanjem oko rezanja da procitaju teme u kojima smo razmenjivali iskustva i resenja, ima dosta korisnih resenja i jedini nacin je da se proba podesavanje zavisno od racunara moze da radi ili ne.

1 Like