Ideje za neboder

Nije vezano gaming al mislim da cu ovde najpre nac preporuke.
Naime, po feng shui-ju, ako ti je radni sto prislonjen za zid, onda treba na zid stavis sliku nebodera da aktivira energiju jer kad si ispred zida on moze da blokira.
Nisam bas siguran u vezi ovog, ali reko aj pored monitora da zalijepim sliku monitora neka ga.
E sad, trazio sam na netu i nisam nasao neku da bas siguran da je to ta “prava”.
Imate li ideje? Zanimaju me velike slike.
Nesto sto sam ja nasao:













1 Like

laughing GIF

Najjači forum.

11 Likes

Ali bukvalno. Rekoh da kažem čoveku da ne kenja mnogo nego da sune jednu domaću rakiju i da aktivira energiju, a ne da gleda u neke nebodere :joy: ali evo kad si ti probio led, sad već mogu i ja :joy:

2 Likes

Nekoliko stvari:

  1. @ph1beropt Taj lik sa gifa koji si postavio je umro prije nekoliko dana. Totalno nevezano za sve ali morao sam da pomenem kad sam vidio gif :cry:

  2. @fostes Ima smisla to što si napisao, ali to je onda neki moderni feng shui. Ne znam koliko je to baš relevantno i u skladu sa tradicionalnim feng-shuijem, budući da u antičkoj Kini nisu postojali neboderi (ali jesu hramovi). :smiley: Hoću da kažem da danas mnogi nešto izmišljaju i onda navode da je to prema feng-shuiju :smiley: Da ne pomisliš da se zezam, cijelu istraživački karijeru sam posvetio kulturi i ekonomiji Kine, a samim tim i diplomski rad, i magistarski rad, i phd tezu.

  3. Sada dolazimo do odgovora na tvoje pitanje: od svega što sam posjetio, na mene ja najveći utisak ostavio Šangaj, odnosno čuveni Pudong. To mi je često i pozadina na svim uređajima koje koristim, tako da istraži panoramu Šangaja, postoje prelijele slike.

2 Likes

Samo Moskva siti

1 Like

Da, čuo sam. RIP Risitas.

@nikolapfc89 Moscow City je verovatno najinteresantniji od svih, pogotovo zbog kontrasta. Na toj tvojoj slici se ne vidi, ali medju tim oblakodrima su najobičnije Sovjetske Khrushchyovke…

image

1 Like

Bio sam. Znam :smiley:

Imam kuci jednu sliku pola pola.

Nije moja ali na ovu foru

2 Likes

Ja nisam još bio ali nadam se uskoro.

1 Like

Ja sam putovao puno i obisao svasta.

Ali ovo, ja ne znam. Druga dimenzija. Ubedljivo najlepse mesto gde sam bio. Bukvalno prica za sebe. A da ne pricam o nekim drugim stvarima poput ekonomije itd, imam dosta prijatelja tamo.

Njima niko na svetu ne treba. Niti iko moze da ih zajebe.

A tek kultura ii ostale stvari. Fantazija. Preporuka uz Moskvu obavezno i mala mesta do 100km odp u krugu ali van Podmoskovlja haha.

1 Like

Stari igrači znaju zašto :wink:

4 Likes

Upravo o tome govorim. Nevjerovatno kakav je to grad.

Šangajski toranj na slici je druga najveća zgrada na svijetu, a nekada je držala i prvo mjesto. Fun fact je da je nosilac ginisovog rekorda za najbrži lift na svijetu koji za nekoliko sekundi stiže od dna do vrha zgrade i obrnuto. Osjećaj bukvalno kao da te lansiraju raketom ka vrhu.

Pogled sa vrha zgrade je fantastičan, kao u nekom sci-fi filmu.

2 Likes

To je Svjetski finansijski centar. Mene podsjeća na rendu za sir :joy:

Moj glas ipak ide Njujorku :slight_smile: Meni omiljeni US grad (Kanzas Siti je drugi :slight_smile: )

Njujork je dosta sličan Beogradu. Po mentalitetu, i tempu života. Iako je deset puta veći. Svaki put kad odem tamo, kao kući da sam došao.

Ima li veze ili nema nema veze.
Zelim da pronadjem sto lepsu sliku i da nakacim, saljite predloge.
Ovaj mi izgleda interesantno, imate li jos neke predloge? Sa malo manje vode?

1 Like

Meni se svidja ova prva slika po redu :grin:

Da i meni se mozda najvise svidja ona prva slika na threadu.

Zanimljivo mi da sem njujorka nijedan drugi skyline ne prepoznajem. Puno tih nebodera ima fascinantan dizajn, al ko da se o njima ne prica. Barem ne u zapadnjackoj sferi. A ovamo Empire State onoliko izvikan, a ne moz bit dosadniji vizuelno.

10 Likes

Tokyo

Kanazawa

Ovo drugo da roknes na zid i sam Fen Shui ima da ustane iz mrtvih. :joy:

4 Likes

Uf tokyo mi nije uopste pao na pamet.
Padawan hvala ali ipak je to prejaka energija!

Na prvoj slici je isto Sangaj, samo iz druge perspektive :slight_smile:

Inace mislim da se i najcuveniji apple store na svijetu nalazi upravo ispod ovog tornja sa crvenom kuglom (ne znam kako drugacije da vam opisem). Znam da mi je trebalo vremena da otkrijem kako se uopste ulazi u store jer je bas specifican.

Inace prva scena u Sangaju - ulazim u hotel da se cekiram a na recepciji stoji robot. Kompletan grad je u nekom sci-fi fazonu koji je daleko ispred nas. A vjerovali ili ne, toliko je cist (mislim na ulice i prostor, ne na vazduh) da je osjecaj kao da ste u nekoj simulaciji. Nema prosjaka na ulici, nema losih ili starih automobila, sve je novo i savrseno uredjeno

5 Likes