Immortals Fenyx Rising

Ovakva igra zaslužuje i poseban topic i zaista vredi još malo pisati o njoj.

Verovatno najbolji klon neke Zelda igre do sada, što svakako može da bude samo plus.

OGROMAN svet, u kojem uvek ima šta za raditi. Brdo sporednih misija i odlična glavna priča su garant da vam igra neće postati repetativna i dosadna.

Duhovita prezentacija i šarmantna grafika su nešto što vredi istaći. Sasvim solidne kontrole glavnog lika su još jedan od aduta ove šašave igre.

Ubisoft je “ukrao” ponajbolje iz nekoliko žanrova, i sastavio ovo malo remek delo, koje je, iz meni još uvek nepoznatih razloga, završilo na marginama današnje gaming industrije.

Najtoplija preporuka!

15 Likes

Slažem se, nisam imao puno očekivanja od igre, bukvalno do njenog izlaska nisam ni znao da postoji. Ali sad kad sam je pokrenuo, skoro non-stop samo to igram. Breath of the Wild fazon, možda bez nekih zamornih mehanika (tipa trajnost oružja).

Prelep svet i gde god da se nalazite izgleda super. Nema lokacija koja se ponavljaju, a samo istraživanje vas konstantno nagrađuje. Ima tu nekoliko tipičnih UbiSoft napornih sporednih misija (čist grind) ali su srećom opcione. Da bih savladao sopstveni OCD odlučio sam da igram samo main quest, možda par sporednih, ali neću sigurno gubiti vreme da skupim 100 prasića i dobijem neki šlem koji mi ni treba.

I da, Save sistem je čudan, kada mi se igra zamrzla (ovo se do sada desilo samo jednom) i ponovo je pokrenuo, nigde Continue, nego samo New Game opcija. Umalo da je deinstaliram, ali posle ponovnog pokretanja, save je bio tu. Tako da često radite save i kada izlazite iz igre, to prvo uradite.

2 Likes

Reče mi Neša da je i on imao problem sa save-om. Imam u igri 50ak sati ni jednom nisam imao taj problem.

Meni se desilo u toku boss fighta da se igra zamrzla. Ako pogineš u toku borbe sa bossom, vrati te autosave na taj deo. E sad, meni se u tom delu igra zamrzla a imao sam taj autosave koji je nestao sa restartom. Pogledao sam u game content i video da save postoji ali ga igra nije prikazivala. Kada sam je ponovo restartovao, pojavio se. Izlgeda da je moj slučaj super redka kombinacija da bi se to desilo.

Zato sada snimam svakih 100 metara kada pređem.

1 Like

Ala igretine. Ne prestaje da me oduševljava…
Mislio sam da neću ponovo dočekati neku igru gde jedva čekam da se probudim pa da nastavim gde sam stao prethodno veče.
Sad sam već ozbiljno “nabudžio” mog heroja. Ne bežim ni od jednog neprijatelja i rado se pokoškam sa svakim k’o mi naiđe na put.
Mislim da još uvek nisam na polovini igre, a imam sabijeno oko 30-tak sati u ovo čudo.

6 Likes

Nije da ti nisam rekao koliko će ti biti lepo sa ženom u izolaciji :wink:. Inače došao do finalnog bossa ali sam se brže bolje vratio da odradim sve ostalo.

3 Likes

Ja sam na nekih 16 sati u igri. Imam reflekse mrtvog konja, i izgleda kao da sakuopljam crvene napade/projektile protivnika umesto da ih izbegavam. Sve u svemu, nadam se da ću uskoro masterovati dodge toliko da te bitke traju barem kraće.

3 Likes

Hoćeš mlad si, vreme je pred tobom :wink:

1 Like


Mislim da ima i Photo Mode u samoj igri, ali ako to pokrenem, mogu slikati svaki čas nešto…

5 Likes

Sinoc je bilo na Amazon UK 30 Funti pa sam narucio. :+1:

2 Likes

Nećeš se pokajati, garantujem. Mene i dalje čudi kako to da se o ovakvom biseru malo pričalo/priča…

1 Like

Moje mišljenje je da je jedan od razloga za to naziv igre. Možda lupetam, ali igra se zove kao neki f2p polu indie naslov za mobilni telefon. Kad pročitam ime igre, nikad ne bih ni kliknuo da vidim šta je.
Ali kad vidim kako izgleda i šta vi pišete jedva čekam da zaigram.

3 Likes

Pa da, skroz se slažem. Naziv totalno neinspirativan (nisam siguran dal’ ova reč i postoji :slight_smile: ) i čim pročitaš - zabraviš…
Moglo je to i bolje, ali šta je tu je. Bitno je da je igra ŠTOGOD.
Ko god proba makar pola sata, verovatno će biti “navučen” na šarm, kolorit, humor i jednostavno će nastaviti da igra.

1 Like

Na Epic Games store-u imate cenu od 40e plus poklon kupon u vrednosti od 10e koji mozete iskoristiti za bilo koju igri…tako da ovu igru mozete da nabavite za 30e…

1 Like

Nikada mi nece biti jasno zasto su skroz promenili ime igre. Mozda je neki dev obasnio, ali me mrzi da trazim.

Edit: nasao:

Gods & Monsters name was changed due to a trademark challenge by Monster Energy. Ubisoft seemingly opted to change it to Immortals Fenyx Rising rather than enter into lengthy legal proceedings. Ubisoft recently revealed its mythical action-adventure Gods & Monsters under a new name : Immortals: Fenyx Rising.

image

I sta sad. Nijedna igra ne sme da ima Monster u nazivu? Bez da idu na sud. A sta je sa Monster Hunter…

2 Likes

Jel to Pamukale xD?

1 Like

Kad su već menjali ime, Fenyx Rising bi bilo više nego dovoljno i privlačnije.

2 Likes

Google se ne slaze. Prvi Monster Energy drink 2002, prvi Monster Hunter 2004. :smiley:

Ajd sad, kad je dobra igra bar ime igre da nam se ne svidja, stvarno ste… :grinning: