Inside Xbox @ Gamescom 2019 | Ponedeljak 19. avgust 17:00

Opa destiny 2 na Xbox konferenciji… Bungie se vraća kući :laughing:

LIVE stream:


Mixer


YouTube

https://www.youtube.com/user/xbox/

Twitch

1 Like

MS je dao previse novca Ninji za prelazak na Mixer. Koliko su samo first party projekata mogli da realizuju za tih skoro milijardu dolara. :frowning: Isto su pukli 2.5 milijarde za Minecraft, a kod klinaca se trendovi jako brzo menjaju, sutra ce Baka Prase biti popularniji nego Minecraft.

Odakle ti to da su pukli za minecraft? Prodato je oko 200 miliona kopija igara, sad ne znam koliko je prodato kad ga je Microsoft kupio a na pomolu je i dvojka uskoro… obrnuce oni ove pare sigurno. Meni je bilo cudni kada je Dizni kupio SW fransizu za 4.5 milijadre u fazonu kako ce to da isplate a oni ove pare zaradili za dva filma :slight_smile:

Kakvih milijardu dolara? Za Mixer?

da… u sledecih 6 godina, najplaceniji sportista (i naravno esportista), samo za prelazak na mixer.

Znači sve pare sveta da imaju milijardu ne bi platili. Eto. Par pretraga na internetu navodi da je Ninja dobio mnogo, mnogo manje. Čak i Keemstar, internet idiot, navodi sumu od 100 miliona, unconfirmed. Milijardu? E stvarno svašta.

Suma koju su najvise navodili je 50 miliona, pri tome bilo je komentara drugih yt zvijezda da znaju cifru i da je presao za relativno niske pare. Tako da od te milijarde nema nista.

U tekstu se navodi da dobija 150 miliona godisnje.

Mozzart sport :smiley:

A za Minecraft su stvarno dali 2.5 milijarde dolara. I da nisu to vratili kroz sam proizvod, kroz prodaju igara, konzola i mikrotransakcija, time su raširili portfolio, u tome im je cela nauka.

1 Like

Ni tih 50M nije potvrđeno, to je samo glasina.

2.5B za Minecraft se uveliko isplatilo/isplaćuje, bukvalno će do kraja godine biti najprodavanija video igra svih vremena, ispred Tetrisa, sa 90+ miliona ljudi koji je igraju mesečno, trend ne prestaje. Sledeće godine lansiraju Minecraft Dungeons i Minecraft Earth koji će tek da štampaju pare. Za Minecraft možemo reći šta god hoćemo, ali je to zlatna koka koja ne donosi samo pare sa svakom prodatom kopijom nego je tu licenciranje, merchandise, private serveri, skinovi…

1 Like

Nemam uvid u finansijske izvestaje, kod takvih akvizicija su morali da potegnu neke projekcije na 10, 20 godina, verovatno. Veoma riskantan potez, imajuci u vidu koliko se trendovi menjaju, community je rezigniran moneygrab-ovanjem fransize, dok Notch samo troluje sa strane ali to je naravno jedini nacin da povrate planinu novca i to je biznis. Ako uspeju da odrze fransizu svezom i pretvore je u neki diznilend, pa jos posle inflacije, mozda cemo jedbog dana to posmatrati kao da je Lego kupljen za milion dolara. A mozda i klinci naprasno izgube interesovanje.

Za Ninju jesu glasine jer je ugovor naravno pod NDA-om, ali me apsolutno ne bi cudilo da to jeste zapravo iznos uzimajuci u obzir koliko je MS “stedljiv” na ovakvim stvarima. Zameram im doduse manje kao MS akcionar a vise iz ugla korisnika, naprosto nisam ciljna grupa za te proizvode koji su najzanimljiviji Microsoftu, nesto sto je kul i trendy, dok se tradicionalan gaming pomalo zanemarivao - ali nadamo se svi promeni kursa za next gen.


Još malo :smiley:

1 Like

Surge 2 je u game passu? <3

Sta bi sa DMC5, i ovim novim igrama (Control, Outer Worlds…), jel ovo konacna lista?

DMC5 i ostale igre će objaviti danas. The Outer Worlds dolazi u Game Pass na izlasku.

1 Like

Strava! Moram brzo da zavrsim Surge 1, koji je jako dobar, ali nikako da postanem OP kao sto @Zoorulee rece pa se mucim jos uvek u pocetnim zonama.

Booth izgleda super a i dizajn žabaca je cool. Nadam se da ćemo videti više od igre.

I Bleeding Edge

Ako treba neka pomoć, viči da šaljem instrukcije :smiley:

1 Like