XBR Forum XBR Shop Recenzije YouTube XBR Radio

Kako funkcionise Fantom


#1

Do sada sam citao neke postove o Fantom nalogu ovde, medjutim ovo sto sam sada procitao se razlikuje od onoga sto sam ovde citao.
Naime, mislio sam da fantom kada skine igru vise ne sme da se konektuje na internet, ali ovde pise potpuno drugacije.

I da, da li je ovo uopste moguce? Posto je ovaj post poprilicno star, pa rekoh da nisu ubacili neki update koji je zabranio koriscenje fantoma.


#2

najkrace fantom ti je offline igranje, cim se opet konektujes na net gubis te fantom igre koje si skinuo :slight_smile: . Zato to fantom i kosta 500 kinti, da predjes igru i to je to.


#3

Ne znam jesi li procitao post sa slike, ali tu pise da moze da ide online…


#4

Koliko sam ja shvatio,sve isto kao i guest,s’tim kad jednom obrišeš nalog (zbog pozajmice,prodaje,mesta na hardu…) gubiš igru zauvek.


#5

oO ja kada sam pre gledao za Fantoma pisali su da je iskljucivo offline. Zato me nikada i nije interesovao.
Jel se dobijaju trofeji sa fantomom ?


#6

Namenski je nalog,i ako se dobijaju verovatno su vezani za taj specifičan ,čim ga obrišeš,ćao.


#7

Postoje neke igre koje bi mi bukvalno stajalo vecno, a mogle bi da mi zauzmu slot na konzoli.
Hmm, idem da vidim na razmeni sta nude od fantoma.
Crash bi bio idealan. :slight_smile:


#8

Opis je verovatno netacan. Ili je tacan samo za PS3.

Tako je fantom nekada funkcionisao jer je DRM provera radila nakon logovanja na user. Ali user nije ni mogao da se uloguje jer je bio za svaki slucaj menjan password posle “fantomiziranja” i deaktiviranja accounta preko web aplikacije.

Posle 4.5 apdejta DRM provera radi u pozadini nezavisno od toga da li se user loguje na account ili ne i iz tog razloga se nalaze fantomima diskonektovanje sa neta da se ne bi izgubile aktivirane licence, koliko ja znam to nije menjano. Jer ako jeste onda ce to opet uvesti fantoma u share i drasticno sniziti cenu gamesharinga za sve. Mozda se licence ne izgube momentalno nakon kacenja na net ali je to resenje svakako lose i vrlo kratkorocno. Primeticete da fantoma nema u share grupama osim vrlo retko za neke single player igra ako neko izrazito zeli. Glupo je da sebe neko lisi online odlaska dok ne presje igru za npr 1000 don jer isti trosak moze imati ako kupi nosioca i proda odmah nakon prelaska ili samo iznajmi igru na odredjen period, a ima online sve vreme.


#9

Hvala @padawan na objasnjenju


#10

Ma ovo je ko zna od kad sto kaze i cena. Zlatno doba fantoma. Zato sam ostao bez igara kad su propali :joy:


#11

Mozemo samo da se nadamo da nece ukinuti i ovaj guest/nosilac fazon.


#12

Dakle ipak sam bio u pravu?
Samo je offline fantom?


#13

Tako je. :slight_smile: Mozda moze online ali kratko dok se ne odradi DRM sinhronizacija.


#14

Ipak si bio u pravu :slight_smile:

Budu li to ukinuli vracam se na Xbox :slight_smile:


#15

Ili ce ponovo primat da preuzmu fizicki diskovi. Taj sharing ce vec malo teze da ukinu (mada je Microsoft imao takvu nameru, na pocetku ove generacije, da bi ogranicio second hand preprodaju).


#16

Kao sto su i forsirali Kinekt i always online strategiju. Pa videli da ce da popiju bananu secam se onaj neki direktorcic majkosofta kada je na tviteru pisao u fazonu jebiga ko nema stalnu internet konekciju zalim ovo je 21 vek. Pa mi dali otkaz koji dan kasnije. :smiley:

Ali evo izvlace se. Kompatibilnost sa xbox360 igrama, Ea, i td. Pun pogodak