Kingdom Hearts 3

Razvojni tim: Square Enix
Datum izlaska: 29.01.2019.
Platforme: PS4, XO
Žanr: Akcioni RPG
Veličina igre: ~38GB

Kingdom Hearts 3 je kulminacija trenutne Kingdom Hearts sage i predstavlja, na više načina, kraj priče o Sori i Master Xehanortu. Rat je sve bliži i vreme je da se vrate likovi za koje se mislilo da su trajno izgubljeni u tami.

U trećem delu Kingdom Hearts serijala ćemo upravljati sa 5 likova, umesto 3 kao do sad i dosta funkcija za borbu i kretanje iz ranijih delova se vraća i koristi na novi način.

Magija ovaj put više utiče na protivnike, pa je onda zamrznute protivnike lakše razbiti, protivnici koji su udareni gromom će biti stunovani neko vreme, zapaljeni protivnici će trčati po areni u pokušaju da je ugase, itd.

Po prvi put možemo da pozivamo vožnje iz Diznilenda da bi lakše ubijali proptivnike. Takođe, po prvi put, obilazimo Pixar svetove, gde ćemo moći da pomognemo nekim od naših omiljenih likova iz čuvenih Pixar filmova.

Keybladeovi se ovaj put transformišu u jače verzije dok se koriste u borbi i imaju razarajuće sposobnosti. Drive Forms se isto vraćaju, kao i D-Link Summons, Shotlock, Freeflow i brojne opcije iz prethodnih delova za borbu iz prethodnih delova.

Sve u svemu, ovo bi trebao da bude najveći i najspektakularniji deo Kingdom Hearts sage.

Jedan lik je sumirao sve bitne događaje u Kingdom Hearts do sad, za one koji bi možda uskočili u Kingdom Hearts sa ovim delom. Video je ovde. Takođe, igra bi trebalo da ima svoju verziju sumiranja bitnih događaja.

3 Likes

Na zvaničnom Kingdom Hearts kanalu su počeli da postavljaju kratke video snimke koji služe kao podsetnik za Kingdom Hearts 3 što se tiče priče. :slight_smile:

1 Like

Ovo mi na trenutke izgleda jako odbojno, dok na druge trenutke izgleda brutalno…
Kakvi su tvoji utisci?

Ako budete hteli da vam @daemonkiller92 pozajmi ovu igru, hoce ali za jedno 12meseci dok je obrni 100% :slight_smile:

Još 12 sati pa ću ti reći :smiley: U 06:00 se otključava za US naloge…

Ali, ako gledamo starije delove, može biti mnogo zabavno. Neki tvrde da je Kingdom Hearts 2 jedan od najzabavnijih action RPG po pitanju kretanja, borbe i opcija za istu… Po meni je to preterivanje, ali da je zabavno, jeste. :slightly_smiling_face:

Šta ti deluje odbojno? Jer ako je priča… Yeah, debilna je. :smiley:

@M007P Mora da se juri Platinum pa onda može :smiley: Čekalo se duuugo na ovu igru :smiley:

Pa taj animirani svet mi ne puni toliko oci, nekako imam osecaj da sam to malo prerastao… Dok sa druge strane, znam bas da se opustim i uzivam uz animirane crtane filmove.

Mozda cu je nekada probati, ali cekacu i tvoj utisak (iako smo ljubitelji potpuno razlicitih zanrova) :slight_smile:

Dok se čeka 06:00 da se igra treći deo… Evo još jedan komični podsetnik za priču o Kingdom Hearts :smiley:

2 Likes

Utisci nakon 2 sata igranja:

I dalje sam na prvom svetu, Olympus. Kontrole su 90% iste kao u prethodnom delu. Ali su mape MNOGO veće. Samo kretanje po mapama je mnogo brže sa više opcija za brzo kretanje po mapi.

Tokom borbe sa protivnicima ima jedan bar iznad komandi, koji se na osnovu tvog načina borbe puni i omogućava privremeni boost sposobnosti. Ako se više koriste fizički napadi, dobija se boost za fizičke napade, ako se koristi magija se može koristiti Grand Magic, što je povećani magični napad koji ne koristi manu.

Attractions su za sad mnogo OP. Do sad sam aktivirao brod, shooter i one šoljice sa kojima gaziš protivnike.

Protivnici su raznovrsniji nego ranije, i svaki drugačije reaguje na spellove. Ako se vatreni protivnici dovoljno puta pogode sa vodenim napadom, oni se ugase i uspore, kada se protivnici pogode više puta sa vatrom oni počinju da skaču po mapu dok im hp polako gori.

Za sad je manje-više ono što sam već očekivao, ali je tek početak. Na osnovu uvodnih scena, ovo ima da bude DUUUUGA igra.

BTW, za sad sam video i Synthesis iteme, tj. pravljenje itema/crafting, materijale za kuvanje jela… Yeah, this is gonna take a while…

3 Likes

Meni su klinci videli gameplay i sada mi traže da im kupim igru. Ako ima raspoloženih da se podeli nalog, neka se jave. Uzeo bi nosioc nalog.

Završio sam za sad dva sveta.

Shotlock je i dalje moćan, kao i u Birth By Sleep. Može lako da smakne trećinu HP bossa ako se skroz nacilja protivnik. A Attractions previše olakšavaju borbe.

Sora može da equipuje tri Keybladea, pa da ih menja po potrebi. Takođe se otključava poboljšanje Keybladea i kuvanje. Kada se ode u restoran se započinju QTE mini igre da bi se pravila hrana koja daje privremeni boost.

Gummi ship se vratio, i za sad je ok. Nije više potpuni on rail, već se može upravljati njime i istraživati po svemiru. Mnogo je zanimljivije nego ranije. Nisam još čačkao oko samog dizajniranja broda, ali i tu verovatno mogu da se izgube sati.

U drugom svetu se dobija i mogućnost da se slikaju stvari sa telefonom… U svim svetovima se nalaze sakriveni oblici koji podsećaju na glavu Miki Mausa. Kad se slika određeni broj njih se dobijaju razne nagrade.

Takođe, imaju Photo Missions za Moogle Shop, koje kad se završe otključavaju recepte za pravljenje jačih stvari. Recimo, slikanjem statue Herkulesa se otključava prsten koji daje 80 AP. Što je neverovatno.

A tu je i skeniranje QR kodova sa postera da bi se otključale mini igre na telefonu… Jebote, koliko su stvari nabili ovde, nije normalno… A još uvek nisam ni takao Link, nisam otključao još dosta toga. Svaka im čast na tolikom trudu.

4 Likes

Mene su ovi dvoje poceli da smaraju, nekako glas i ton im je smaracki, seratorsku… deluju depresivno jos kada vide rezoluciju igre pa onda to je smak sveta… katastrofa su poceli da budu.

Malopre sam konačno završio igru. Malo se odužilo jer nisam imao vremena.

Jebote. Vredelo je čekanja.

I dalje sam u šoku da sam završio Kingdom Hearts 3. Not gonna lie, nakon svega, kad je počela odjava špica sa Don’t think twice… Nije mi bilo lako. Nakon tolikog vremena, konačno je završena ova avantura…

Iznenađen sam da su uspeli dosta toga da završe u jednoj igri, tj. brojne priče koje su započeli u toku ovih 12 igara, skoro sve je završeno. Što je neverovatno.

Elem, što se tiče igre sad kad sam je prešao.

Igra je prelaka. Umro sam jednom jer nisam na vreme pritisnuo dugme da se izlečim. To mi je glavna mana u igri.

Shotlock i Attractions su OP. Kad sam počeo žongliranje jednog od poslednjih Bossa sam znao da nešto nije u redu.

Priče u svetovima su OK, osim u Frozen i Pirates of the Caribbean.

U Frozen su glavni likovi bukvalno samo u pozadini i fale neke ključne scene da bi priča imala ikakvog smisla.

U Pirates of the Caribbean Ne smeju da prikažu krvi i organe, pa kad je došao deo da se zabode nož u srce Davey Jonesa su to uradili tako trapavo da je urnebesno, a tek deo kad je trebalo da se iseče srce…

I poslednja borba je malo… Pa razočaranje nakon drugog dela. Mada, šta god da su uradili ne bi mogli da nadmaše drugi deo po tom pitanju.

Sad da vidimo post game content i Epilogue/Secret Ending.

Očekujem glupost i čist, 100% nerastvoren debilizam. Bring it on Nomura.

Nakon 29 sekundi od početka epilogue sam već iznenađen. What the fuck Nomura?

Odgledao sam i Secret Ending… Holy shit. Ne znam šta je Nomura zamislio ali ovo je… Wow…

3 Likes

ako si ga ti obrnuo , nego mnogo brzo koliko sam ocekivao da ces da ga razgazis :smiley:

Realno, igra može da se pređe za oko 20h, i ne mora da se prelazi više puta kao prethodni delovi, tako da očekujem da će platinum, u zavisnosti od grinda, pasti za nekih 20-ak sati još :slight_smile: Ima dosta toga da se nađe i uradi.

Ona mnogo bolje objašnjava zašto je bitan Kingdom Hearts 3, za koga je, istoriju, da li vredi igrati, itd. nego što bi ja mogao. Uglavnom, ako neko razmišlja da li da počne sa Kingdom Hearts, neka pogleda video. :slight_smile: Nema spoilera za glavnu priču. Uskoro će napraviti i guide za početak igre sa savetima kako da se najbolje počne, i nekim osnovnim savetima za bolje uživanje u igri.

Nisam nikad igrao ni jednu igru iz serijala ali sada bas imam zelju da probam , mada mozda bolje da nabavim prvo HD kolekciju sa prva 2 dela ?

HD kolekciju sa 4 dela i 2 filma? :slight_smile:

Predjoh sa mladjim sinom prva 4 sveta i malo je reći da igra izgleda nerealno lepo na PS4 PRO.
Dete oduševljneo, stavio sam mu na begginer nivo i samo pršti magija, ja mu pomognem kod letenja izmedju svetova i ako zaglavi u putanji.
Sve u svemu, kome nedostaje igra sa Disney likovima u prelepoj grafici, topla preporuka.

5 Likes

Završih i ja igru juče i vidim da treba znam priču iz browser igre i igre za telefone da bih sve shvatio :joy:
Lepo su otvorili vrata za nastavak, samo se nadam da neće opet trebati 15 godina. Jedna od retkih igara za koje se ne bih bunio da puste nekoliko dlc-eva što pre.