Koliko dnevno provodite uz televizor, telefon, pc i konzolu?

Danas sam dosao do zakljucka da previse vremena provodim uz tehnologiju, da sam stalno na telefonu i da mi to previse paznje odvlaci. Ne mogu da se skoncentrisem na ucenje, ni na sta…stalno mi misli lutaju ka telefonu ili konzoli.
Tako da sam odlucio da gasim telefon, uzimam staru dobru Nokiu i da vidim kako ce to uticati na mene. A konzolu prosledjujem devojci, da na miru igra sims :joy:
Cilj mi je da potpuno izbacim iz zivota internet na mesec dana, da se odviknem od njega. Naravno ako odem kod devojke nekad, nije na odmet prelistati XBR ili slicno…:smiley:

1 Like

images

OK malo sam pretjerao… Ali moram priznati da ipak dosta vremena sam pored bilo koga ekrana… Ali to ne znači da kada treba slobodno mogu to odgurnuti u stranu i posvetiti se nećemu drugome…

2 Likes

Ja slobodno dnevno imam za gaming 2h max…ali ja to produzim na konto spavanja. Pa sam uhvatio sebe da spavam 3h dnevno…legnem u 4 budim se premoren u 7 p na fax…posle toga obaveze koje imam…levo desno vec je vece…izadjem negde…dodjem kuci oko 12 i igranje do 3-4 ujutru…i tako u krug…samo sebe iscrpljujem za dzabe…a u medjuvremenu dok sam negde, stalno mi pogled ide ka telefonu, da slucajno nebi nesto mozda propustio

Meni je bilo olakšanje kada sam deinstalirao Facebook aplikaciju sa mobilnog i rešio se gomile notifikacija koje me ne zanimaju.

Sad kad sam prešao na novi telefon na pola aplikacija se nisam ponovo ulogovao i super mi je ovaj neočekivani mir.

Na poslu provodim svo vreme na kompu tako da kad dođem kući gledam da telefon bude što dalje i provodim vreme sa klincem. Uveče kada zaspe, palim konzolu na nekih sat, nekad sat i po do odlaska u krevet.

Na TVu ili ide Pepa Prase ili neka serija sa Netflixa :slight_smile:.

2 Likes

Zimi kad bi sračunao minimalno 4-5h dnevno mi ode na konzolu, nekad i duplo više, kod devojke mi vita i tu mi se dodaje sat-dva…Telefon onako pročitam novine i malo XBR…
Leti kad krene posao duplo manje…

Baš sam nešto razmišljao skoro da prodam ps4 da probam malo bez igara, al šta onda raditi, tako da ništa od toga :grinning:

Dosadilo mi je sve u životu. Sve osim alkohola i igara. I zato ginem kad imam slobodan dan da ga provedem uz konzolu i alkohol. oko 18 sati. Kada mi i to bude dosadilo, onda već…jbg
image

Racunaj na poslu jedno 7 sati buljim u 2 ekrana. Konzolu i ne stizem da upalim. Kada dodje vikend samo spavam .

1 Like