Novi forum test / faza 1

Pre izvesnog vremena smo najavili prelazak na novu platformu. Pre desetak dana smo krenuli sa prvim testovim i sada vas pozivamo da nam se pridružite, date svoj doprinos i feedback. Nama je ovo bitno da pre svega vidimo kako se forum ponaša sa više korisnika na njemu i počnu da koriste sve dostupne funkcije. Imajte na umu da je ovo samo test i da kranji forum možda neće tako izgledati i imati trenutne funkcionalnosti.

Sav feedback u vezi foruma možete postavljati ovde ili u temi na test forumu. Pratićemo oba kako bi imali kompletniju sliku o utiscima, primedbama i predlozima.

Pre nego što počnete koristiti novi forum nekoliko napomena:

  • Novi forum je u test fazi (ako ćemo porediti sa video igrama, to bi bila apha faza :)) te sve funkcionalnosti nisu aktivne
  • Layout i dizajn će biti vremenom doterivan, posebno za korištenje na mobilnim uređajima
  • Ukoliko neka funkcionalnost ne postoji a koristite je na ovom forumu, ne znači nužno da će biti implementirana u budućnosti
  • Sa vremena na vreme se updateuju pojedini delovi novog foruma a mi ćemo kroz ovaj thread i thread na novom forumu obaveštavi članove o čemu se radi.
    **
    Šta bi bilo korisno da testirate na novom forumu?**
  • Sve! Upravo to, od postavljanja novih tema, do avatara, cover slika, preko ubacivanja videa i slika u postove. Što više aktivnosti, biće nam lakšte da vidimo kako se neke stvari ponašaju i kako funkcionišu.

Ok, dosta priče DAJTE MI DA PROBAM!!!
Novi forum se nalazi na ovom linku: http://www.xboxrepublika.com/testdrive/
Moraćete nanovo da se registrujete i sve što budete pisali na tom forumu biće obrisano jednom kada se test faza završi. Bilo bi dobro da imate username kao na ovom forumu da bi vas razlikovali, ali i ne morate, na vama je.

Cekaj da li ce ovaj forum ostati?

dok traje test, hoce. kad se zavrsi test, i odlucimo da implementiramo novi forum, baj baj stari. ali nece to tako brzo, jos smo u alfa fazi

Znaci postovi threadovi thanksovi i ostalo ce biti izbrisano?

To sve ostaje da se vidi, još uvek je novi forum u Alfa fazi. Neki okvirni plan jeste da se teme i postovi po mogućnosti prebace, ako ne, osmisliće se neko rešenje. To je jedna od stavki na kojima se radi, ali ima više stvari koje su preče od toga. Znači, sad čačkajte i drndajte šta vam padne na pamet i prijavite ako nađete neki problem ili bug, a ovo oko postova ostaje da se vidi.

Sve je ninja lepo objasnio u jednoj temi oko foruma ,i tamo sve lepo pise oko toga sta ti pitas…

Svi threadovi i postovi sa starog foruma će biti prebačeni tj migrirani. Moraćemo samo i to testirati da vidimo šta se od informacija gubi a šta ne.

Novi forum izgleda simpaticno, ali ima par stvari koje mi se ne svidjaju. Npr. postovi, vise bih volio da je avatar sa lijeve strane i cetvrtast (i veci), dakle kao sada sto su. Takodje, bilo bi dobro da ispod avatara pise broj postova i ostala statistika kao i do sada. Svidja mi se kako profil korisnika izgleda, on je svakako ljepsi nego sto je sada.

Imao sam problem sa registracijom, ne prihvata mi S.T.A.L.K.E.R., vjerovatno su tacke problem. Da li da pravim novi ili admini mogu prebaciti ovaj, tj, promijeniti nick u STALKER ili sta vec treba?

Dakle ok izgleda novi forum, mada ja licno ne bih mijenjao ni ovaj stari, ali dobro… Mozda mi sve izgleda nepregledno jer ce mi trebati vremena da se naviknem, who knows. Uglavnom poradite malo na izgledu postova, avatarima, preglednosti foruma i bice ok.

Iskreno nista na ovom novom mi se ne svidja.Ovaj stari trenutni je 5 puta pregledniji i bolji i ceo dizajn je dosta lepsi i vise prilagodjen nekako.A mozda sam i previse navikao na ovo sad pa mi sve novo cudno i ruzno nzm …

Inace,na telefonu mnogoo sporo ucitava stranu.Nzm dal je do mene il je tako svima al nek proba jos neko.

Isto to sam i ja pomislio.

Ok, ali gledajte da ostane ispod avatara broj postova, datum registracije i slicno, da se zna sa kim vodimo diskusiju. To su ipak vazni detalji koliko god beznacajno izgledali. Ostajem pri tome da preferiram vece avatare u odnosu na male okrugle, ali to ostaje na vama da rijesite. Vremenom cemo se svakako navici i na te okrugle, ali opet treba malo poraditi na izgledu postova, nepregledni su. Mozda da se stave avatari lijevo umjesto iznad, ali dobro, vidjecete vec kako je najbolje.

Sto se tice nicka, pretpostavio sam da su tacke problem. Neka mi onda neko od admina promijeni nick u STALKER da ne bih pravio novi account. I svidja mi se sto nema vise toga u imenima, i za mene je bila nocna mora upisati sve ove tacke a mogu misliti tek kako je ostalima kad planiraju quote :smiley:

Napravi novi profil, postovi, teme i ostalo će se naknadno prebaciti jer je to veliki posao. Opet, ovo je faza 1, gde je poenta da se prave neke teme, grupe, itd. Većina stvari će biti obrisano sa tog foruma a prebačeno sa ovog. Zato neki prave profil u kome stavljaju test na kraju radi lakše organizacije :slight_smile: A i ime ćeš moći sam da menjaš, bez administratora :slight_smile:

Napravi profil i napravi malo haosa :smiley:

E da, što se tiče oko nepreglednosti, šta vam tačno nije pregledno? Ako možete, navedite i to da bi se možda ispravilo. Opet, dajte primedbe i predloge :slight_smile:

Da dodam, evo teme u kojoj je sve to najavljeno i objašnjeno, sa više detalja. Koga interesuje, može da pročita na ovom linku još detalja oko promene foruma:

http://www.xboxrepublika.com/showthread.php?t=14806

Nzm sta da kazem,promenio bih sve da izgleda isto kao sada.Eto,to bih ja uradio.Jer sto se tice izgleda i preglednosti mislim da tesko moze bolje od ovoga.Mnogo je lepse i bolje kad su avatari i informacije o profilu levo a ne gore.Takodje ovi novi postovi i poslednje otvorene teme ne moraju stalno da budu desno u koju god temu da udjes vec samo na glavnoj strani.A ovo ko je online i forum statistika ili staviti na dno strane ili skroz obrisati i staviti na drugo mesto jer nema potrebe to non stop gledati.A o sitnim stvarima koji su samo estetika bolje da ne pricam.Pocev od zelene boje koja je ne vrhu i dnu koja bi trebalo da bude tamnija pa do granica izmedju tema koje su stvarno skoro nevidljive i treba ih podebljati,onda previse je svetlo na svakoj strani i ne vidi se bas lepo i treba nekih tamnih boja i ikonica u pozadinu staviti,… itd

Nije moguće da sve bude isto kao sad. U tome je poenta ovog testiranja. Inače bi sve bilo odrađeno kao što je sad. Ne može, pa pokušavamo da napravimo nešto što istovremeno asocira na stari forum, ali ide i u novom pravcu. Peđa će se potruditi da što više prilagodi novi forum, ali, na kraju krajeva, neće biti potpuno identično kao sad i na neke izmene se mora privići. :slight_smile: Treba malo vremena i volje, ali se navikne. Kao što rekoh, ja sam se već navikao i nemam nikakvog problema pri prelasku sa jednog foruma na drugi da bi postovao.

Definitivno mi fali View First Unread poruka

Meni se ne svidja to sto stoji ime gore pa onda ispod ono sto je on napisao , meni stvarno odgovara sada ovo kako je na ovom forumu neka tako i ostane , a i takodje broj postova tanks-ova itd da ostane , lepo da znam sa kim diskutujem. Takodje razlika izmedju tema mora da bude malo uocljivija.

Ni meni se ne sviđa novi forum, jednostavno mi je ovaj sada savršen, da li zato što sam navikao ili zbog čega ne znam…

Rekao bi da je ovo drugo, jednostavno trebat ce malo vemena da se naviknemo, a kasnije verujem da ce nam ovaj forum izgledati “smesno”…

Svesni smo da je svaka promena teska, i da ljudi jednostavno naviknu na nesto. I da ne treba menjati nesto sto radi savrseno. Ali mi hocemo da promenimo forum ne zato sto eto tako, doslo nam, nego zato sto vbulletin polako odlazi u zaborav. I pitanje je dana kad ce prestati sa sa podrskom. I ovako je busan kao svajcarski sir, pa vi vidite dal je pametnije preci na nesto novo dok je vreme, ili ostati na starom pa jednom kad burekne i ne ostane nista, ostacemo bez foruma.

Sve zamerke uvazavamo i gledamo da prilagodimo novi forum starom sa svim funkcijama, ali izmena ce biti i to je jednostavno tako.

Novi forum je super, samo ako je moguce da se avatar prebaci na levu stranu :slight_smile: