Playstation 4 Hack/Jailbreak Vesti

ps4_media_player

Dugo nismo pisali o hakovanju konzola poslednje generacije pa ajde malo i povodom toga. Vec duze vreme dobijam poruke, pozive i pitanja oko hakovanja Playstation 4 konzola i pokusacu da napisem.
Kao prvo krenucu od toga da je Playstation 4 konzola hakovana sa metodom Jailbreak a to je pri svakom startovanju konzole morate iz browser-a pokrenti hack da se konzola oslobodi protekcija. Posle uspesnog pokretanja hacka pojavice vam se DEBUG MENI u SETTINGS-u na dnu i tu imate razne opcije, necu detaljisati o njimaā€¦

Konzole koje mogu pokretati ovaj hack su do Firmware 5.05 ili FW 5.05, ko updatuje na poslednji FW 6.20 (skoro se pojavio ) ili bilo koji veci od FW5.05 (FW5.07 iz kutije) nije moguce nikako oboriti vratiti na FW5.05 za to pitajte SONY support :slight_smile: Misli se na hack pokretanje igara skinutih sa interneta samo FW 5.05!

Pojavila su se dva nova HAKA za FW 6.02 ā€œPS4 hack: Zecoxao promises ā€œtop secret methodā€ upcoming for Firmware 6.02ā€ za detalje kada se predstavi i drugi hack sm0rph3us1987 to present a new PS4 hack at the end of the year u pitanju je media player exploit koji pokrece ne potpisane fajlove od strane SONY sa njihovim kljucevima ā€¦ nesto vise o ovome ce biti na prezentaciji 28.12.2018 godine u Nemckoj na 35oj Chaos Communication Congress , za detalje proguglajte o ovoj konferenciji :slight_smile:

TRECA bitna stavka je "Webkit vulnerability hits PS4 6.02 " ovo je samo pokretanje iz browsera bez kernel exploit-a za jailbreak nista.
Da pojasnim Jailbreak je naziv koji se koristi za skidanje lanaca poverenja-protekcija konzola, kada se kaze jailbrek-ovana misli se da uredjaj vise nema fabricke protekcije da proveru sta se pokrece i da spreci u ovom slucaju igru koja nije na original disku ili nema licencu.

Ko hoce HACK na Playstation 4 konzoli neka ne radi update sa FW 6.02 na FW 6.20 i neka u opcijam iskljuci internet u automatic update.

Dobro dosli oni sto skupljaju informacije sa naseg foruma pa onda budu strucniā€¦ :wink:

Toliko od mene i srecno cekanje za HAK.

4 Likes

Da li mogu piratske igre da se igraju nakon haka?

Samo na FW 5.05 je moguce pokretati igre.

1 Like

Raduje me sto se i dalje radi na ovome. Steta sto me to vise ne radi.

Posteno volim kada je hakovana ima neku car, al kada malo vise odrastes nemas vremena. Tako to ide sa godinama :slight_smile: radujem se za klince njima ce biti korisno jos ako bude posle nove godine ihihi :slight_smile:

Meni bi ovo super bilo da uzmem jednu ps4 konzolu kasnije prepunu ekskluziva koje su ionako single player, odigram sve i to je to. Ovako, poŔto imam xbox na koji redovno kupujem original digitalne igre ne ide i na sony igre da troŔim, tj meni nije pristupačno.

Iskreno me čudi da se niÅ”ta nije pojavilo za Xbox, Sony je već poduže vreme otključan, da se tako izrazim, dok Xbox ne popuÅ”ta ni milimetar, očito.

Pored GamePass-a i EA Access-a nema potrebe za hakovanjem.

2 Likes

EA I nije neŔto, ali Gamepass se isplati za sve pare :smiley:

2 Likes

Ne, čudi me da nema takvih slabosti kao Ŕto to ima Sony. Ili bi trebalo da me čudi zaŔto Sony uopŔte ima ovakvih slabosti na četvorci.

A u pravu ste @ninja i @Milan89SD, Game Pass ubija svaku potrebu za pirateriji, jeftinije a legalnije nema ni u ulici crvenih fenjera u Amsterdamu.
@jahalang0112 jepā€™ se! :joy:

2 Likes

Sve mi bude drago, ali iskreno ne radi me uopÅ”te viÅ”e toā€¦

Sad i ne znam Å”ta bih igrao, uglavnom sve Å”to krenem da igram su neke mp igre, i Å”to kažu uz ea acess i game pass ni ne isplati mi se hakovanjeā€¦ Jebem li ga, nekome će poslužiti

Pa jedino iz tog razloga, nisam do sada imao 4ku, a Boga mi se nakupilo ekskluziva tamo. Sigurno su neke jeftinije sada, nakon svih ovih godina, ali eto, Ŕto da dajem dinar viŔe preko kupovine hardvera ako mogu da se naigram za dž - posle toga odradim update ako mi je volja i eto konzole koja može i na net.
A na xbox ne bih sada uradio hack, barem ne na moj, jer na account-u sigurno imam 50tak mojih igara, kupljenih mojim novcem. Å ta će mi neki rizik da izgubim sve to, plus je veliki plus multiplayer, ne znam dal bih viÅ”e mogao bez MP-a da igram igre. Đe bez Destiny-ja da ostanem :open_mouth:

1 Like

Pozdrav drugari, rekoh da ne pisem u onoj oficijelnoj temi za PS4, a i da ne otvaram novu, nadjoh ovu.
Naime, zbog obaveza nisam mnogo citao o hacku, tek sam skoro i cuo da je konzola hakovana. Vidim, a i pretpostavljao sam jer u pocetku je uvek tako, da je hack samo za odredjeni firmware i jos uvek nema za noviji. Zanima me da li se sve igre mogu igrati? U smislu, da li cu moci da igram igre koje su izlazile posle fw 5.05, a i one koje ce u buduce izlaziti?
Konzole kupujem u glavnom zbog ekskluziva, za mp imam odlican PC, a igre koje i kupim na njemu u glavnom budu bacene pare, jer ne stignem ni da igram a oni vec sledece godine izbace novu. :grinning_face_with_smiling_eyes: Tako da me mp na konzoli bas ne zanima vec mi je najbitnije da li cu moci sve da pokrenem za sp.
Isto tako, kad vec pitam, posto je u glavnom postao trend da igricu na launch day izbace kao da je u beti, pa onda moras narednih mesec dana skinuti 20gb update-a i bug-fixeva, kako je to reseno na jailbreak-u, ako je uopste reseno?

Ako je igra pravljenja za 5.50 a ti imas jb na 5.05 nazalost ne mozes da igras, tako je kako je.

Hvala puno na odgovoru. Znaci definitivno ovaj jb jos uvek nije neko najsrecnije resenje. Mada verujem da ce se raditi na tome i dalje, sto se vise blizi vreme izlaska novih konzola valjda ce biti malo lakseā€¦
Doduse vidim da je taj 5.05 izasao sad januara ako sam dobro shvatio, tako da i nije toliko lose, eventualno zbog RDR2 koji bih zeleo da odigramā€¦
P.S. Izvinjavam se sto ponovih pitanje, vidim neko to jos u prvom postu pitao, nego nisam bas razumeo. :grin:

Blockquote * But not only the PSVita will have itā€™s Showcase in front of the audience. One Day before, well-known Developer @m0rph3us1987 will also showcase his achievements in " Exploiting PS4 Video Apps ." As already mentioned in a previous post , this Talk will explain you how to run ā€œUnsigned Codeā€ on the PS4 no matter which Firmware you installed on your PS4. Hopefully this Talk will give a ā€œInitial Ignitionā€ to the PS4 and itā€™s Developers to see more Homebrew Apps coming on the PS4 .

For more Information about the Talk, please click here.

Izvor http://www.psx-place.com/threads/the-35th-chaos-communication-congress-35c3-everything-you-need-to-know.21796/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Izasao jb za 6.72, jel zna neko neki sajt za novije igre, torent linkovi

Imas na Zamundi koliko hoces igrara od pre neki dan poceli da kace i pretpostavio sam da su odradili hack. Jel isto kao ranije?

Isto kao i 5.05, dosta kresuje