Podešavanje za iPhone 6 kako bi se isključilo zagušenje procesora?

Ženin iPhone 6 je počeo nedavno da trokira, nakon apdejta i kontamo da to ima veze sa ovim što Apple namerno usporava procesor da bi štedeo bateriju. E sad, meni se učinilo da sam pročitao kako može negde u Settings da se podesi nešto što to isključuje. Nisam siguran da li je to moguće ili sam sanjao? Moj google-fu me je izdao nisam ništa uspeo naći osim gomile linkova prema vesti o tome da je Apple priznao da nekim uređajima spušta performanse.

Ides na reset all settings. Dakle, settings/reset/reset all settings. Ali ne sjecam se sta se sve izgubi, slike I licni podaci ostaju.

1 Like

Fala, probaćemo. Da li je neko ovo radio? Ili znate nekog?

Mene kopka da probam al me odbija pomisao da cu morati opet bilo kakve lozinke da ukucavam bilo gde. Bukvalno samo to. Da, toliko sam lenj.

3 Likes

Ja sam na ipad air, preporodjen je bio nakon reseta

1 Like

@robotnjik to je neki tweak za bateriju koja ako oslabi sto je 99% verovatno i nije OK, zbog zahtevnosti sistema bi gubio procente ili se gasio ako je mnogo losa. Oni su time pokusali da sakriju losu bateriju pa smanjili zahtevnost CPU pa radi ko traktor, kako god zamena baterije je 30$ sada za telefone koji pripadaju tom programu kod apple-a a bila je 80$. U francuskon ako se nevaram ce biti ili je vec tuzen apple zbog ovoga. Ako se secate ili ste zaboravili pre par godina je apple imao program zamene baterija za 6 i 6 plus sa defektnim-losim baterijama.
Zacarani krug od kada uzimaju kineske baterije, dok je sony bio dobavljac nije bilo problema-ovoliko.

@robotnjik

Reset All Settings. Telefon ce progledati. Informacija iz prve ruke

1 Like

Kompanija Apple počela je sa akcijom zamene baterija na starijim iPhone uređajima po ceni od 29 dolara u znak izvinjenja zbog sporijeg rada procesora, a prema informacija koje su nedavno procurele, korisnici mogu da dobiju nove baterije i u slučaju da njihovi uređaji još uvek ne manifestuju ovaj problem.

Ne znam da li ovo i kod nas rade…

Mi nemamo Apple

1 Like

Ne rade :smiley:
Zaboravi.
Samo reset svega i ponovo.

Iliii sami zamenimo bateriju

Pisao vec, nula bodova za tu opciju.
Nema dobrih. Sve golo g. Ako necemu i valja posle 6m je ista kao i ta koju si zamenio.