Pomoć? Da mi neko poruči telefon iz Amerike?

Pozz drugari, ako neko od vas dobrih dusa zeli da mi pomogne da narucim Alcatel Idol 5s iz Amerike? Ja bi vam dao pare unapred, vi porucite a kada stigne vi meni posaljete postom na kucnu adresu. Mislim da mora iz Amerike jer 5s nema u Europi nazalost. Naravno casticu dobro onoga ko mi bude pomogao :wink:

Pazi se carine :slight_smile:

1 Like

Postoje posrednici koji se bave dostavom paketa iz inostranstva, na primer shipito.com Naručiš stigne u njihovo skladište i oni proslede tebi, postoji opcija i da kupe za tebe, ako neki sajt ne podržava kartice izvan USA.

1 Like

Da znam za to ali ne znam sta da radim, prvo ta carina mrtva… 5S u nasim prodavnicama kosta 370 eura sto je mnogo realno, a i procesor nije Snap nego MTK P20, ne znam sta da radim da prodjem jeftinije :smiley:

Ne znam sad koliko izađe u Americi, ali probaj da izračunaš, recimo koliko bi te izašlo sa shipito-om, imaju kalkulator, i računaj carinsku stopu, ne znam da li je 35% od ukupne cene. Postoji opcija da naručiš preko DHL-a i onda ti je carina odmah uračunata, pa ne razmišljaš o tome koliko će ti naši carinici naplatiti, jer ide preko DHL-ovih carinika.

1 Like

Kako preko DHL da izracunam? :smiley:

International Shipping Calculator For Shipping From The US Ovde možeš sve da izračunaš, s tim da je DHL baš zbog carine najskuplji.

1 Like

Racunao sam najgori slucaj, ispada skoro 100 dolara DHL, plus 200 dolara telefon, sto nije mnogo jer to izadje 250 eura sve ukupno :smiley:

DHL nema veze sa carinom. Oni su samo transporteri.
Tu placas prevoz! Carina na uvoz telefona je 5% + PDV 20%
U poresku osnovicu ulazi cena robe + transport. pa onda kada se sve obracuna PDV.

Brate kako je to sve komplikovano, tj ispada skupo dosta, skoro pa 370 eura koliko ce me izaci u Srbiji mrtvoj da kupim fon :smiley:

U tome i jeste fora :wink: Nije komplikovano ali je skupo.
Jos ima jedna kvaka. Zavisi preko koga ti stigne.
Ima uslugu uvoznog carinjenja. Neke kuce je ne naplacuju neke naplacuju i do 50E
Na sve to jos to. Posto ti kao fizicko lice ne mozes sam sebi da ocarinis robu vec ti treba carinski zastupnik tzv spediter.

Tako da… Ili kupi ovde ili neka ti neko prosvercuje.
Nemoj pogresno da me shvatis ali nije sad bas to neki tel da ga juris sa drugog kraja sveta.
Isto g drugo pakovanje koji je proc u njemu. Ne lozi se i ne lomi glavu.

Ili kupi drugi telefon? :smiley:

To bi bilo najlakse zar ne? :smiley:

Ako misliš da je ovo komplikovano i skupo, zamisli kako tek izgleda uvoz oružja :smiley:

U osnovi isto!

Ili alfe iz njemačke :slight_smile:

Taj uredjaj kosta 280$ + americki PDV koji nije prikazan tek na racunu to bude dodato (do 10%), ispadne 300$ onda shipping ne pise kada porucis kod njih to isto dodaju, pa transport za Srbiju. Sve u svemu nije bas toliko jeftinije kada pogledas trud i ostale aktivnosti koje uradis.

  • nemas garanciju…

Da budemo realni nemas je ni kod nas. Tacnije imas ako je kupis u gigatronu, tehnomaniji i slicnim radnjama ali koliko su i oni voljni da ti uvaze je pitanje.

U mom slucaju dati 1050 eura za telefon u gigatronu/tehnomaniji ili dati 750 za isti taj telefon u Hramu gde sam i trenutni Note 2 uzeo i skoro 6 godina ga koristim bez ikakvih problema zbog te kao nazovi garancije bas nisam lud.

Pa ovde pricamo o telefonu koji je ispod 300e pa da gubis jos garanciju zbog pisljivih 30-50e sto ces mozda a verovatno NE da ustedis uvozom iz US, to je suludo.