Pomoć oko kupovine monitora

Planiram da kupim monitor Asus VG278Q TN pa me zanima sta mislite o njemu i da li vredi iskesirati 43000 din. Usled udara groma na sadasnjem monitoru radi samo vga ulaz sto mi nikako ne odgovara zbog povezivanja ostalih uredjaja, tj konzola. Slobodno predlozite ako imate neko pametnije resenje, stim sto mi je 43000 max cifra koju bi dao za monitor(27 inca pod obavezno). Neke najvaznije kerakteristike navedenog monitora su rezolucija 1080p, osvetljenje 400 cd/㎡, osvezenje 144Hz, TN panel…

https://www.asus.com/us/Monitors/VG278Q/overview/

SY355

Mogu da ti nabavim, na primer, Lenovo Y27f FHD za oko 360€

Jel to preko ovog shop-a sa sajta?
Garancija?

Hm, Full HD monitor u 2018…

Za switch :joy:

3 Likes

Pa prvenstveno za Switch, izmedju ostalog zato idem na 1080p, pa tek onda za PC i PS4 za koji cekam konacni hack, ali su mi bitnije druge karakteristike kao sto su imput lag i osvezenje. Splatoon 2 i Mario Kart 8 Deluxe mi je gotovo nemoguce ozbiljno igrati pri input lagu od 40ms koliko ima moj Samsung TV 48H6400. Znam da zvuci smesno ali tako je :smiley:

@padawan Moj sadasnji monitor je takodje 27inca 1080p i stvarno ne vidim potrebu za vecom rezolucijom. Vrlo rado bih uzeo 144Hz sa 1440p ali nema takvog za 40 000 :slight_smile:

Bolje dajte neki koristan savet umesto sto palamudite :wink:

Pa eto taj asus ti završava posao a i hvale ga dosta za fhd gaming

Valjda se necu smoriti zbog prelaska sa ips panela na tn? Kontam da ovaj Asus ima ok sliku, ipak je skuplji model, a jel ima neko iskustva sa tim panelima. Kolika je razlika u kvalitetu slike?

Velika drug pogotovo što su uglovi gledanja manji i boje manje jasne

Uglovi mi nisu bitni jer uvek sedim ispred monitora dok sam za tv koji ima va panel morao da kupim nosac, pa ga vrtim tamo vamo :smiley:
Jbg ako je toliko velika razlica u bojama, tj slici bolje da se ja drzim ipsa. Da li je imput lag 1ms ili 5 to se valjda ne primeti ni u najbrzim igrama.

Na konzoli je 5ms prihvatljivo tako da bolje ips po meni za konzole.Ja imam neki samsung monitor sa pls panelom i izuzetno sam zadovoljan

Ovaj gore monitor sto mi nudi Ninja je ips, ima imput lag 4ms i osvezenje 144Hz. Deluje mi da je to vrh monitor, medjutim ne izjasnjava se da li postoji garancija jer ne bih uzimao takve stvari bez garancije zbog dobro poznatog problema mrtvih piksela.

1 Like

ima garancija

1 Like

Dobijeces garanciju iz shopa to nije sporno.

Ako je tebi dovoljan full HD, i to 27", onda ok, ali udji nekad u iStyle i baci pogled na 5k imac, oci da ti ispadnu.

Ja inace imam Dell IPS i ne bih ga menjao za TN/VA. Dosta su bolje boje nego na mom Samsung TV-u.

Koji model imas? Ja sam prvo gledao ovako nesto Dell SE2717H IPS, medjutim na nekom forumu su ga napljuvali da je katastrofa, navodno blede su boje.

Stariji je malo, Dell U2312HM. Nisam bas prezadovoljan. Ne radi mu vise taster za paljenje/gasenje i jedan od meni tastera, a i nedostaje mu i HDMI in, ima samo VGA, DVI i Display port, sto mi komplikuje povezivanje konzole. Ali ne bih ga menjao za drugi monitor, osim ako nije 4K.

Ne bhi ni ja moj menjao ali moram :frowning:

Imaš temu o monitorima i console gamimgu… Pogledaj šta je tamo sve pisano, možda ti pomogne…

1 Like

Zbog cega 144hz na konzoli?

Kao sto rekoh prvenstveno ga uzimam za igranje Switch online igara, koliko god to zvucalo smesno, ali cu ga koristiti za PC i za PS4 za koji cekam zavrsni udarac hakera. Na blic sam video kod jednog lika kako igra na 144 Hz i to me je ocaralo, mislim da je 144hz daleko veci plus neko 1440p i 4k. U principu nije mi to neophodno ali aj kad vec kupujem monitor iste dijagonale da barem nesto bude bolje :slight_smile: