Project CARS 3 - Reveal Trailer

1 Like

Video sam ovo pre par dana i hteo sam da okačim klip, ali nisam stigao.
Kao ljubitelj simulacija vožnje, malo me plaŔi prikazani trailer. Deluje kao da naginju sada viŔe ka arkadnom stilu vožnje. Posebno Ŕto ih je kupio Codemasters, pa mi deluje da su i oni malo tome doprineli.
PC2 je bio prava simulacija i daleko teža i realnija igra od recimo GT Sports.
Nadam se da samo utisak sa trailer-a vara i da će PC3 ostati dosledan naslednik prethodne 2 igre.

Igrao sam prvi deo, drugi tek nesto malo, izgleda nemam zivaca vise za simulacije. Ali da, i moj prvi utisak je bio da vise naginje ka arkadiā€¦Nadam se da je to samo trailer jer moje misljenje je da bi im to bila greskaā€¦

Yup, oseti se Codemastersā€¦ Å teta. I trailer iznad mi je bio čudan alā€™ ajde, nije bio gameplay pa sam ćutao.

https://youtu.be/vbpTqumSBmU

Inače, ja mislim da su ovakve vožnje dostigle neki vrhunac u grafici (ne mislim na one tipa otvorenog sveta kao Forza Horizon ili NFS, Crew itd.) jer ja viŔe ni ne vidim razliku. Sada ih deli eventualno upravljanje, ali ovde se vidi baŔ da nije to to viŔe.

Volim i ja da vuku malo na arkadu, ali njih je baÅ” to i razlikovalo Å”to su bili simulacija. Sada će da ih upoređuju sa Grid i sl. Obožavam sve vožnje, ali Driveclubā€¦ Pa tu ne mogu da se povatam. Super je igra, ali upravljanje autaā€¦ Taman pomislim da sam se uhodao sa nekim autom, odjednom driftujem, proklizavam, kao noob najgori, skroz nepredvidivo i nekad nelogično proklizavanje. Pređem ja trku i sve to, nije straÅ”no, ali je upravljanje razbacano na sve strane. U nekom trenu kao da nema veze sa vezom kako se auto ponaÅ”a. Dok mi je Driveclub Bikes legao perfektno. :relieved:

1 Like

Ja sam razočaran sa prikazanim.
PC2 je bio punokrvna simulacija, gde se tačno videlo kako se posle svakog podeŔavanja, menja i upravljanje i ponaŔanje kola.
Kada se izgase sve pomoćne stvari (idealna putanja, pomoć pri kočenju, pomoć pri skretanju is.), pa se uključi autentičnost ponaÅ”anja volana, odnosno inputa koji dolaze u volan, igra skoro pa da ima osećaj vožnje pravih kola. Toga u PC3 neće biti. Po prikazanom gameplay-u igra je preslikani Grid.

Da se razmemo, Grid je jako zanimljiva igra, čak bi rekao veoma odlično uradjena igra i prava je arkadna simulacija, ali nije simulacija vožnje.
Ko voli Forza igre ili Driveclub, za njega će PC3 biti odličan, jer je to upravo taj nivo arkadnosti. Odnosno vuče na simulaciju, ali je daleko od nje.

Iskreno se nadam da PC3 neće biti kao Driveclub, jer je tamo totalno besmisleno napravljeno kretanje kola, ako su već povukli na arkadu, neka to bude Grid fazon, jer je tamo kretanje kola i fizika na daleko boljem i realističnijem nivo-u.