PS4 najprodavanija konzola i u 11. mjesecu

[quote]#Microsoft je imao jako dobar mjesec, no Sony se ipak zadržao na tronu.

PlayStation 4 je bio najprodavanija konzola u 11. mjesecu, te je tako preuzela vodeće mjesto na ljestvici koju je do tada imao Xbox One.

Sony je potvrdio kako je PS4 bio najprodavaniji na američkom tržištu, no još nismo dobili i službenu izjavu.

Sve do 11. mjeseca Xbox One je bio najprodavanija konzola na tržištu SAD-a, i to četiri mjeseca zaredom, a Microsoft je to mogao zahvaliti lansiranju Xbox One S konzole.

U 11. mjesecu je izašao i PlayStation 4 Pro, unaprijeđena verzija PlayStationa 4, a isti je mjesec obilježio i takozvani Black Friday koji je sasvim sigurno potpomogao boljoj prodaji.

Otkako je lansiran, Sony broji 50 milijuna prodanih PS4 konzola, koji je uglavnom dominirao na tržištu, s ponekim iznimkama, tijekom kojih je Microsoft počeo s nekim dobrim potezima, zahvaljujući kojima je Xbox One dolazio do sve bolje prodaje.[/quote]

Izvor: http://adria.ign.com/ps4/11103/news/ps4-najprodavanija-konzola-i-u-11-mjesecu

Cekaj da dodje scorpio…pro je novi proizvod na trzistu…naravno da ce se kupovati…

E onda ce se videti ko kosi, a ko vodu nosi…

Ček ček… Ako Scorpio bude odgovor na Ps4 Pro, onda je Sony sljedeći nakon toga sa izbacivanjem konzole. To definitivno nije cool za nas potrošaće…

Mislim da je ipak Scorpio next-gen konzola, a Pro - kao što je i sam XOS, produžetak ove generacije na 4K. Ili ti, wishful thinking…

Da, u pravu si, za razliku od Pro-a, XOS pokreće sav 4K video sadržaj.

Nemam ih šta poredit kad su na istoj deredži. Evo upamti šta sam rekao, pa ćemo vidjet kad izađe Scorpio.

Jako plitko poređenje, u kojem se vidi da čuči fanboy. Tako da mi nemoj pisati da “nisi ni na jednoj strani”. Halo ima gameplay, čak i prvi dio, kojem 95% igara tog tipa nikada neće prići. Da izađe na krompiru, svejedno. Mada je MS već dokazao da sluša potrošaće, tako da ne sumnjam u snagu sljedeće konzole… Čime ne osporavam Sony, koji radi isto.

Deredža, u prevodu: Na istom nivou.

Kakvo spuštanje? Diskutujemo. Nema zamjerke u racionalnoj diskusiji. Samo pucaj hihih

Pro većinu, čitaj 95% igara, ne pušta u nativnoj 4K rezoluciji - niti će ikad. Poredim ga sa XOS većinom radi skaliranja slike na 4K, te nešto boljih performansi u igrama. Kao što i sam možeš provjeriti, Digital Foundry je radio poređenje, većina igara radi fluidnije i bolje na XOS nego na standardnom modelu. Ne kažem, Pro ima neke bolje benificije u igrama koje su izašle, poput, boljeg view distance, oštrine textura, performansi i sl. Ali opet, nedovoljno da mu se stavi etiketa “next-gen” konzole. Koja, slažem se, treba uvesti revoluciju.

Tako da su te dvije konzole, ne samo meni lično - već i u većini situacija, na istom nivou radi razloga koje sam naveo. Mislim, pazi - kažem mislim, da će Scorpio biti ekvivalent Ps5 konzoli. Eto, to je ono na šta sam išao.

U novembru (USA) PS4 konzole ( PS4, PS4 Slim i PS4 Pro) su prodate u 1.1 milion primeraka (28% manje nego prošle godine) a Xbox One (XO i XO Slim) u 1.0 miliona primeraka (23% manje nego lani u istom mesecu).

Dakle 100K razlika i to u mesecu kada je uleteo PS4 Pro na police. Mislim da to baš nije neki rezultat s obzirom da su u najprometnijem periodu godine (pored decembra) i da je u pitanju novi hardver. Očekivalo se da će PS4 Pro da izdominira u kombinaciji sa PS4 Slim verzijom a ono su podbacili u odnosu na prošlu godinu. Btw PSVR je prošlog meseca prodat 68K paketa.

1 Like

Tako je, dobro si rekao, treba gledati globalno tržište. Gdje Xbox nije ni blizu poznat brend kao što je Playstation, pa opet ima rezultate koje ima.

Imaš neki info koji mi ne znamo da to tvrdiš, da Scorpio neće biti u rangu sa Ps5? Vrijeme otkriva sve. Ćemo da vidimo. Uostalom, iznjeo sam svoje mišljenje, ne faktu.

I prosto mi je briljantno kako kažeš da te “spuštam” a ti pokušavas spustit sve one ljude ovde koji obožavaju Halo franšizu. Hajde dobro…

1 Like

Gledamo Ameriku jer se članak koji je Predator postavio odnosi na USA tržište. Nema sumnje da je prodaja PS4 dobra i na WW nivou, ali za to nemamo brojke.

1 Like

Obe konzole su beskorisne… Jer i do sada nismo videli nista posebno na ovoj generaciji, a sumnjam da ce nesto da se promeni… I ako govorimo o poboljsanju, 4 i one su bile na onom “cuvenom” E3 najavljene kao 4K, ali za pocetak ce se ograniciti na 1080p 60 fps-a…

Sto se tice cene skorpia, da li ce biti 500+, pa sami su oni koji su za pro rekli da vise para treba izdvojiti za jacu masinu… Tako i da bude 500, sa 6 ce biti jaci od 4 i proa zajedno… da li se isplati 500€ skorpio ili 400€ pro? Ako vec vecina tupi o snazi i 4K na forumu, onda tih 100€ nisu problem… Ili mozda ipak jesu???

1 Like

Naravno, to da će igra biti ista samo na 4K. Znači, ne do bog tog užasa…

Toga se i bojim. Ali opet smatram da će tako i biti. Možemo diskutovat do u nedogled, kad nemamo jos apsolutno nikakvih značajnijih informacija.

Prvo se skoro posvadjate a onda shvatite da nemate pojma,ccc…:grinning:

Prvo, ps4 pro nije u rangu $900 PC-a. CPU je sličan kao u ps4, znači octa core koji je više bliži mobilnim platformama nego punokrvnom pc-u, dok je GPU sličan tu i tamo sa RX 470. To sve dođe negde na manje-više $600. Pro je još uvek naravno isplativiji ako gledamo striktno gaming, ali opet, ni blizu $900.

Onda, džabe je pričati bila šta o scorpio kad se toliko malo zna, osim koliko ima teraflopsa. Cena, ostatak konfiguracije, ništa.

Takođe, mogu i sony i ms da skroz odustanu od prave nove generacije kao što je to bio skok sa ps2 → ps3, i xbox → xbox 360, nego tako da štancuju tu i tamo jaču konzolu na svake tri godine. Neku specijalnu revoluciju u gameplay-u ne očekujte, sve će od sada biti što više rezolucije i fps-a. Average joe hoće da čuje što veće brojke. I da gleda NFL preko konzole.

2 Likes

Revolucija ce biti nova platforma, AKA virtualna realnost. Naredne konzole ce se praviti tako da nude odlicno VR iskustvo, i snaga konzola ce ici u tom pravcu. Evo, za ovo moze ona “mark my words”

Sumnjam, ali ajde, možda i bude tako.

Docice vreme kada cemo se smejati glupostima koje smo pisali o predvidjanju buducnosti gaminga.

Niko nema, ali valja raspravljat hihi

I to sto kazes i onako postaje dosadno na forumu :slight_smile:

Samo uvek uzmite u obzir optimizaciju za gaming,na konzoli.
Ja se trenutno silom prilika ponovo družim sa ps2,svojim drugarom iz detinjstva (by the way Okami odlična igra)…
Kada bi seo za pc ekvivalent toj konzoli ne bi pokrenuo ni tetris,bez seckanja. To vazi i za sve ostale konzole.

1 Like