Šaljem moju Xbox One X konzolu iz Amerike u Srbiju. Molim za savet

Posto sam nedavno kupio novi Series X, resio sam da stariji One X posaljem mom drugu iz detinjstva za Srbiju. Toliko toga me interesuje(a verujem da se o svemu tome ranije pricalo). Kako ce to raditi? Da li moj drug treba promeniti US region u neki drugi? Moze li koristiti US region u Srbiji? Moze li on jednostavno koristiti moj xbox account i tamo, pa da ga zajedno koristimo? Treba li on otvoriti svoj account i izbrisati moj i koji region treba on izabrati? Mozemo li on i ja igrati online zajedno i kako? I generalno sta treba/ne treba on uraditi tamo da ne bi bio banovan, blokiran ili stavec? Mnogo pitanja, znam:/ Ukoliko ova tema vec postoji na forumu, mozete mi reci gde je ili postaviti link. Hvala puno u svakom slucaju. Pozz od Marka.

Ma samo mu ti posalji i ne brigaj…moze naravno da igra sa tvog naloga igre, vecina nas ovde igra bas na US nalogu. Za online da igrate zajedno, potrebno je da ima i on svoj nalog(bar ja tako mislim).

1 Like

Hvala na odgovoru! I dali da mu saljem neki guljavi power converter 220v to 120v ili da on kupi tamo utikac za struju?

Uh, čekaj, da li X ima kocku ili ide samo kabl u njega… Mislim da bi svakako trebalo da samo uzme evropsku utičnicu i da radi… Slikaj samo ako ti nije teško pozadi sticker sa podacima, pa da proverimo…

Uf, mislim da bi trebalo da proveris na nekim “strucnijim” forumima jer ovo ipak nema veze sa xbox-om koliko sa naponima. Licno mislim da je potrebam samo adapter US-EU power plug i kraj, ali proveri!

1 Like

Trebaće mu adapter za struju, ali to može da kupi i ovde kod nas

1 Like

A zar nije lakše da tu prodaš i da uzmeš ovde drugu konzolu? Mislim da je to mnogo lakše pogotovo ako ti lupe carinu kada bude ušla u zemlju.

Mislim da planira da je neko donese koliko sam skapirao.

Keva mi je ovde pa ce ona odneti. Na nasem aerodromu su malo olabavili sa tim porezima, ne maltretiraju vise ko pre, nadam se da je nece dirati. A nema ni racun ni kutiju, xbox je star dobre 3 godine ili dve, ne secam se.

Evo slika, upravo sam video da je konzola dual voltage. Pretpostavljam da ce moj drug samo trebati da kupi kabl za struju

Posalji mu taj kabl samo Adapter ce uzeti

1 Like

Imam jos jedno pitanje ljudi i mnogo vam hvala na pomoci. Kad on preuzme konzolu, moze li on da otvori naprimer US account i da stavi moju adresu ovde gde ja zivim u virdziniji, i da stavi moju kreditnu karticu odavde? Cilj mi je da mu ne banuju konzolu, posto vidim da to moze da se desi, a voleo bih sa njim da pikam online mortal kombat, borderlands i to.

1 Like

Moze da koristi USA acc jer vecina nas i ima naloge sa drugim lokacijama.

1 Like

Koliko vidim dual voltage je i samo napajanje prepoznaje i menja na odgovarajući… 200-240V tako da mu samo kabl treba…

1 Like