Sony potvrdio postojanje PS4 Neo konzole

Andrew House, president and global chief executive of Sony Interactive Entertainment, told the Financial Times that the “high-end PS4” would be more expensive than the current $350 version. “It is intended to sit alongside and complement the standard PS4,” he said. “We will be selling both [versions] through the life cycle.”

The new console, which is codenamed “Neo”, will target hardcore gamers, he said, as well as consumers with a 4K television set looking for more high-resolution content.

However, in a move that may disappoint some fans, Mr House said that Sony would not be unveiling its new console next week and refused to say when or at what price the unit would go on sale.

“We want to ensure we have a full range of the best experiences on the new system that we can showcase in their entirety,” he said.

Nonetheless, he downplayed concerns that the move would cause interoperability problems between the old and new PS4 hardware.

“All games will support the standard PS4 and we anticipate all or a very large majority of games will also support the high-end PS4,” he said.

Ukratko konzola je u razvoju, namena je da pušta 4K sadržaj i biće skuplja od trenutno PS4 modela. i da, nema ništa o konzoli na ovom E3.

2 Likes

Jadno.

Well, there it is… Makar neće tome posvetiti vreme na konferenciji.

Zasto jednostavno ne kazu ako hocete pravi PSVR ugodjaj morate imati Neo. Hardcore gamers my ass.

2 Likes

Ma cini mi se da niti oni sami ne znaju sta rade…kao izlazi pre PSVR-a znaci 10-i mesec a oni ne zele sada pretstaviti konzolu, malo mi je cudno…a ova izjava im je naj jaca:

Realno bice to obican PS4 samo sa podrskom za 4k filmove i gde ce VR malo bolje raditi.

Inace oni sto nemaju VR a ni 4K televizore tesko da ce osetiti ikakvu razliku.

1 Like

Pa, nije kao da greše sa tom izjavom. Prosečnom igraču to neće ništa značiti, niti će se cimati da nabavi novu konzolu tako brzo nakon ove koju je nveć nabavio :smiley:

Znaci ti si ispod casual igraca, posto jos nemas niti jednu od konzola :joy: :joy: , wtf o tome ti pricam(“ja kao hardcore gamer”) :joy: :slight_smile: .

@predator1211, moram ti reci bruda, pase ti taj avatar jokera zadnjih dana :stuck_out_tongue_winking_eye: :joy:

Cim vlada ovolika zabuna oko toga kome je namenjen i cemu sluzi taj ps4.5, to je znak da ili nesto mute i nece jasno da kazu sta rade, ili im je PR department debelo zakazao.

Obrni-okreni, ne mirise na dobro.

4 Likes

> House goes on to confirm some of what we’d already heard: All games will support both the standard PS4 and PS4 Neo, and both consoles will support PlayStation VR

Ako to znaci bolji frame rate i malo vise detalja u neo modu definitivno podrzavam,samo repridukcija video sadrzaja trenutno mi nije interesantna,ali ooet sto da ne,bolje da pistoji opcija nego ne

Ovaj eurogamer clanak kaze sve sto i ja mislim:

Jedan citat:

History sets a robust precedent, of course, and looking back over the relatively brief lifespan of console gaming, it’s hard to find any examples of mid-cycle upgrades that were anything other than a mistake. From the Famicom disk system to the notorious mess Mega Drive found itself in towards the end of its life, puffing and wheezing underneath all those unnecessary, divisive add-ons that sucked the momentum out of Sega’s console business, it’s a history of failures and disappointments too often brought about by hubris.

Takodje ovo:

What’s potentially the worst thing about PlayStation 4K, though, is that in an instant, Sony will create 40 million second-class citizens with vanilla PlayStation 4 consoles. They’ll no longer be playing on the best, as was advertised to them not so long ago.

2 Likes

Meni nije jasni stio he to problem,koliko sam razumeo nece biti dovoljno jak da pusta igre u 4k,samo video sadrzaj sto meni uopste nihe bitno kao gejmeru,soniy je ipak prusutan u filmskoj industriji i naravno da mora da promovise novi ultra hd standard

Napalili se ljudi da se time stvara u osnovi nova generacija konzola i da će mnoge starije igre imati neko drastično poboljšanje, te da će recimo Bloodborne biti u 60fps, da će svaka starija igra koja je izašla dobiti to poboljšanje, onda imaš idiote koji su stvarno mislili da će igrati sve igre u 4K, poput Uncharted 4, i slično tome. Neki su čak napaljeni da će imati Neo ekskluzivne igre, koje će navodno biti nešto neverovatno po pitanju grafike. Jednostavno, predugo su kružile glasine, razum je otišao u tri lepe, a sva logika je nestala. Kad se dodaju tome “glasine” da je većina igara prikazanih u poslednjih par meseci na novim konzolama, dodaš tome senzacionalizam sajtova poput IGN, GS i sličnih, gejemere koji nikad nisu zadovoljni i veruju razvojnim timovima da ih hardver uvek ograničava i da zato prave loše igre, i dobiješ papazjaniju paranoje i gluposti epskih razmera. A tek ako se posećuju sajtovi poput gaf i reddit… Tamo možeš videti i pročita neverovatne stvari, ali i sranja zbog kojih gubiš nadu u čovečanstvo. Još ako odeš u off-topic…

I ja sam pizdeo kad sam prvi put čuo o toj ideji i kako bi to moglo da utiče na nas kao krajnje korisnike. Kad sam malo oladio i razmislio sam shvatio da me zabole jer niko neće napustiti već postojeću bazu igrača zarad neke potencijalne, koja bi gotovo sigurno bila manja, i da će igre i dalje izlaziti i za stariju verziju. Uz to, nove konzole su gotovo sigurno osmišljenje zbog prokletog VR.

1 Like

Pa to je to , taj 4K nece imati mnogo veze sa samim igrama , takodje ne treba zaboraviti da je Sony i jedan od glavnih proizvodjaca 4K televizora , oni su ja mislim i prvi pogurali tu tehnologiju (kao i blu ray recimo) , pa im je ta PS4K konzola vise marketinski trik da malo poguraju i prodaju 4k televizora , jer dzaba ti 4K konzola ako nemas 4k televizor.

1 Like

Nisam siguran da je nova konzola namenjena tome da pusta igre iste kompleksnosti u 4K rezoluciji ali ce igre u full hd rezoluciji i VR izgledati 4x bolje u “Neo” modu. Ovo nije tako jednostavna odluka. Nova generacija vise odgovara Microsoftu. Ali radi se o novom talasu u industriji i nije u pitanju nikakav midgen apgrejd nego napustanje starog konzolnog modela poslovanja uz drasticno skracenje ciklusa. Previse novih tehnologija zavisi od hardvera koji je vec u startu bio zastareo, sem DDR5 koji je bio ispred vremena. VR i 4K su oba bitni ne samo za Sony vec za entertainment industriju.