Xbox E3 2019 konferencija /LIVE/

Ostali linkovi za stream:


U ovoj temi možete pratiti od 22:00h putem streama Xbox E3 konferenciju i voditi diskusiju. Takođe je otvoren i chat koji se nalazi sa leve strane (ikona sa tekst oblačićem) i dostupan je svim registrovanim članovima.

Onako srednje zalosno , Cyberpunk 2077 izgleda brutalno , takodje dosta dobar utisak na mene je ostavio i Star Wars Jedi , ostalo ili veoma tanko ili su prikazali neke glupe CGI trailere sto ne pokazuju gotovo nista, sve u svemu nista posebno.

Ma oni su odustali od ove generacije… I to se tek sada dobro vidi…

Ja mislim da su najvise izvisili vlasnici X1X , ono doslovno pljunuli 450-500 evra na konzolu na kojoj maltene jednu jedinu postenu igru nece moci da odigraju.
Tek sad se vidi koji je X1X bio promasaj i koji onako jadan, kurvinjski i vacaroski potez, onako bas na kvarnjaka pokusali ljudima da uzmu pare za nesto sto u principu ne sluzi nicemu (ono rekli kao satro “najjaca konzola ikad” a ovce se primile ko saucesce).

Slabo, sto jes jes :slightly_smiling_face:

Ne znam sta da kazem za “sad je tek jasno”. Bilo je potpuno jasno za ovu generaciju jos pre 2-3 godine, bilo je jasno i kada su prebacili teziste na PC. Preterujete i za X. Novu konzolu ce najzagoreliji fanovi imati tek u decembru sledece godine, a oni malo manje zagoreli tek 2021. To je tek dalja buducnost i ima jos posteno da se naigrate current gena u 4K do tada.

Naravno da necemo videti nove igre jos nekoliko godina, jer treba vremena da se naprave nakon akvizicije novih studija. Mogli su da nas tizuju sa jos jednim CGI-jem, ali i nisu morali da se trude. Nova konzola, novi Girsi i Halo i gomila boranije, nov game pass model i par novih igara - eto vam dve kugle sladoleda u obicnom kornetu. E3 je takodje dosta izgubio na znacaju otkazivanjem ucesca Sony-ja, sto znaci da ne moraju vise toliko ni da se trude da ih zasene. Tapsaci i barjaktari odradice posao za sendvic na konferenciji, mada je zbog nekoliko izuzetno neubedljivih aplauza vestacki ekscitiranim govornicima sa zaledjenim osmehom par puta zastala knedla u grlu.

Mene je malo iznenadilo sto nismo videli (ili bar ja nisam video jer je konferencija bila dosadna pa sam “prebacivao kanal”) veliku najavu striming servisa.

Tim Sejfer je ispao prodana dusa, eh. Mada sam obicno za akvizicije ovog tipa, on je poslednja osoba koju sam ocekivao u MS jatu. I verovatno nece mnogo ni da profitiraju od njegovih uvrnutih igara koje kapira 1% gamera, ali njegov totalno cool i crowdsourcing fazon je otisao dodjavola. Ne mozes prodavati maglu na sarm zauvek.

E da, sve sto pocinje i zavrsava se na Minecraft takodje moze da ide dodjavola.

Sve u svemu, mlako kao prethodnih nekoliko godina. Sem novog Star Warsa, nije bilo velikih iznenadjenja. E3 se srozao na prilicno niske grane. Tugaljivo pogotovu izgleda u kontrastu sa Filovim genericko korporativnim blebetanjem o najuzbudljivijem trenutku u historiji gaminga.

Uglavnom, dobar je bio CGI za Star Wars i Cyberpunk. Uvek imam transfer blama kada se poznate face poput Murinja i Kijanu Rivsa sada pojave da pricaju o igrama. Oseca se u vazduhu kao da se obrcacaju gomili idiota i nije nas kupio sa onim “No, you are awesome!”. Ali dobar je co’ek Kianu i CD projekt ocigledno ima bas puno para na bacanje…

Sta nam je sledece na programu? Novi Assasin’s Creed?

Ocekivao sam da barem Halo i Gearse predstave kako dolikuje ali sve je ispalo nekako mlako i bzv :neutral_face:

Ali… uvek je bilo tako. Halo dobije Master cifovo limeno dupe sa nekom planetom u pozadini a Girsi najavu sa kul muzikom.

Nece valjda da trose dragoceno konferencijsko vreme na gameplay kada je mnogo bolje da pricaju o tome koliko su uzbudjeni i koliko misle na nas. :smiley:

Konferencija je bila lošija od prošle, nisam siguran kako su sve ovo zamilislili ali je falilo boljeg ritma i boljih trejlera. Najviše me nervira što su Gears 5 tako muljavo odradili, onaj deo sa glavama i posle toga Escape trailer umesto kampanje. Ne kontam baš. Halo Infinite izgleda super, opet bez gejmpleja, nekako očekivano ali su barem mogli multiplayer da puste.

Kako god, highligh je Ori 2, prelepa igra, Cyberpunk, sve one silne Game Pass objave, kako za PC tako i za konzole, xCloud zvuči zanimljivo a ljudi koji su probali na E3 su impresionirani tehnologijom.

Double Fine je pun pogodak, ne znam zašto @padawan misli da se Tim prodao? Da zauvek skuplja pare i sklapa kraj sa krajem da bi radio ono što najviše voli? Umesto da se bavi finansijama i Excel tabelama kako isplatio zaposlene, sada će moći da se lepo posveti igrama a ceo studio je super produktivan jer imaju par timova koji rade na različitim igrama. SVE akvizicije koje je MS uradio sa studijima su friendly i obostrani dogovor da imaju kreativnu slobodu dok im Microsoft daje finansijsku sigurnost i mogućnost da se prošire.

Outer Worlds i Borderlands 3 su mi isto bili kul, mada bih voleo više da vidim od Bleeding Edge gameplaya. Ovo ima šanse da bude hit.

Od stvari koje pozdravljam a mi kao hard core gejmeri se gnušamo su Minecraft Dungeons i Flight Simulator. Prvi je Diablo za Minecraft generaciju a druga dodatni posao za sredovečne ljude koji posle radnog vremena dođu kući i satima lete.

Project Scarlet nije otkrio puno toga ali je rečeno najbitnije a to je da će sledeći Xbox biti fokusiran na igre bez puno mudrovanja. Naravno da to ne treba reći, ali je lepo čuti da će tako i biti.

1 Like

Flight Simulator izgleda bolesno, to sam zaboravio da napomenem. Iako cete u praksi verovatno vise gledati kontrolnu tablu sa bezbroj dugmica, efekti kise i pogled na suncem okupan grad su magicni. Flight Simulator je oduvek bio vrlo siromasan graficki, ovo izgleda kao tripl-A open world engine.

Ori je takodje fenomenalan.

Nadam se samo da silni teraflopsi u Scarleta nece biti potroseni na 8k.

@robotnjik Nadam se da ce MS dati Timu neke smernice u pokusaju da njegove igre budu komercijalno uspesnije, sto moze ispasti i dobro i lose, nikad ne znas sa genijima. U tom svetlu akvizicija mozda ima smisla, ali meni izgleda kao potpuni poraz crowdsource filozofije i free spirit dajte-gamerima-kontrolu koncepta. Opet, ne znamo pozadinu price, ako je bilo ili MS ili katanac, ispadose princ na zelenom konju. Videcemo, za sada Psychonauts 2 deluje obecavajuce iako je slicnost sa prvim delom frapantna i nisam bio siguran da li gledam original ili nastavak (davno bese).

Stvar je u tome da zbog Game Pass-a igre ne moraju da ganjaju komercijalni uspeh a samim tim i kompromise koji sa tim dolaze. Double Fine je tu da bi ponudio raznolikost u servisu i popunio ga sadržajem za drugu vrstu publike. Crowdsourcing je dobra stvar ali može da se pretvori u pakao, kako za developere tako i za one koji su projekat podržali. Između neizvesnosti i finansijsko/tehnološke podrške ja se ne bih puno dvoumio, posebno ako ću i dalje raditi ono što sam zamislio.