Xbox Series X i S su jedine next gen konzole sa potpunom RDNA2 arhitekturom

5 Likes

Znaci PS5 Pro se ceka :grinning:

1 Like

Mrzi me da citam - sta je tacno u PS5 AMD arhitekturi nepotpuno?

Da ti skratim… :grinning:
Muda sarma bla bla bla… xbox ce raditi bolje od PS5 posto je xbox bolji :thinking: od prilike tako nekako.
Da se ne lazemo vec smo znali da je xbox jaci i bolji u svakom pogledu. E sada samo ostaju detalji tipa kome se sta svidja.

Samo što to “jači” može da se kaze kad budu konzole zrele za novu generaciju. To jest kada se iskoristi njihov potencijal do kraja, onda ce Xbox biti bolji ovako mislim da nece biti neke bitne razlike par godina…

AMD’s latest RDNA 2 architecture delivers a significant increase in performance and efficiency over previous architectures, as well as adding new hardware acceleration capabilities including hardware accelerated DirectX Raytracing, Mesh Shaders, Sampler Feedback and Variable Rate Shading.

Hm da, znaci PS5 ne podrzava te tehnologije, samo je pitanje da li imaju neke svoje supstitute.

To što je jedinstveno je onaj AMD’s SmartShift mod koji sam reguliše gde je zastoj pa onda oslobađa CPU ili GPU u zavisnosti gde je problem. Ako se ja dobro sećam…

Da, tako nekako, ali mi ova RDNA 2 unapredjenja sada deluju dosta bitno, cudi me da nemaju to u svojoj arhitekturi a istovremeno su sklopili ugovor sa AMD-om i izbacuju simultano konzole. Mislim o ovome se ocigledno zna jos od juna meseca.

Nije novost, samo nije bilo do sada potvrđeno.

Sklopili su ih verovatno u sličnom periodu, međutim MS je odlučio da čeka potpun set RDNA2 funkcija da bude dostupan kako bi se implementirao u GPU. Sony je svoj čip jeste bazirao na RDNA2, ali nema neke funkcije iz celog seta, tj implementirali su ono što je u trenutku bilo dostupno.

Zato je PS5 devkit bio ranije distribuiran od XSX devkita.

Naravno, Sony može uvek da osmisli svoje funkcije kao zamenu ili usvoje alternativne koje već postoje. Za sada ne spominje da li tako nešto uopšte postoji, niti je Cerny u deep diveu to prikazao.

1 Like

Interesantno, em je hardverski slabija konzola em nema ceo set funkcija… Videcemo sta ce smisliti. Mislim, prosto mi je neverovatno da nemaju hardverski raytracing, za variable rate shading ne znam ni cemu sluzi, ali moguce da je taj deo pokriven sa “unique” bits o cemu su pricali. Cak i pored toliko tech talka, premalo informacija. :thinking:

Kratko i jasno PS5 Pro za 3god :wink:

1 Like

Zbog toga je PS5 fokus na SSD, 3d audio i haptic feedback kontrolera. Promovišeš ono u črmu vidiš prednost.

1 Like

Ekskluzive od 90e su im udarna prednost.

2 Likes

robotnjik protiv ps5, vlada plejka protiv xboxa kome verovati :joy::joy: doduse ja sam oduvek za xbox iako sam preorderovao i uplatio za ps5. Svakako ce moj one X biti zamenjen series X prvom prilikom kada mi se nesto novo dopadne na xbox-u.

Series X ima fiksno 12tf a ps5 od 9 do10 kako kad :wink: laički da ti objasnim tako da to čekanje da vidiš potencijal ps5 koga nema naspram series x

PS4 ima 1.84 teraflops pa ekskluzive izgledaju bolje nego svaka igra na One X koji ima 6, opet ce Sony studiji da prave magiju, nema sumnje.

Ista prica kao ios/android. Optimizacija.
Sirova snaga na papiru ne sluzi nicemu sem da o tome neko pise da bi nesto pisao.

1 Like

Ma ja magija čitava 4 studija koja imaju koja količina ironije u tvom postu pa treba da ti bude drago da Sony ima konkurenciju plaćao bi ta remek dijela 200eura koliko su alavi

Bukvalno.