Znaci crkavanja konzole

Ljudi nigde nisam mogao da procitam koji su znaci (naznake) crkavanja xbox one konzole, pa ako je neko imao iskustva neka napise ovde, ili ako je bar cuo.

Ja sam cuo da bi to trebali biti znaci kada vise ne moze da se upali konzolaā€¦ Mislim da je to znak da je crkla, ali proveri da li je ustekano napajanje u struju, jer moze i to biti problemā€¦ Mislis da je crkla, a nisi je ni upalio, u struju. Kad upalis u struju prisloni prst na znak xboxa na konzoli, ako se ne upali, crkla jeā€¦ Ali pre nego je bacis, izadji u stubiste ili prosetaj do komsije i pitaj ga da li je i njemu nestalo struje, jer moze biti da je do struje to sveā€¦ Ako neko zna jos neke znakove, nek napiseā€¦ Korisna tema! Cuo sam da je znak crkavanja i kad je konzola sva u dimu i smrdi kao da je nesto zapaljeno ili kad eventualno gori u potpunostiā€¦ Ili kad se bakuta spotakne i nagazi na konzolu (to se inace desilo mom drugu, koji je posle toga cesce zvao na kafu, pa pretpostavljam da mu je crkla konzola)ā€¦ Svako dobro prijatelju :slight_smile:

Jako smesno Vukane.
Pokrenuo sam ovu temu jer se mom drugu pokvarila konzola nakon pojavljivanja nekih sivih linijica na ekranu, pa sam hteo da proverim da li se to cesto desava.
Svako dobro.

Jako sam bezobrazan :frowning:

Posti me grize savest zbog neozbiljnosti, bicu malo i ozbiljanā€¦

Znakove da konzola crkava, kako kazes, ja nisam primetioā€¦ Nisam cuo za slican problem kao tvoj drug. Naprotiv, mene je xbox fenomenalno sluzioā€¦

Haha eto, takav odgovor mi je trebao.

Ne pružaÅ” dovoljno informacija,Å”ta znači ā€œcrkla mu konzolaā€? Sagorela u plamenu, crklo napajanje, Å”taā€¦ ?
Vukane,bidni ozbiljan. ZnaÅ” koliko su osetljivi članovi koji ovde dodju prvi (i jedini) put po pomoćā€¦

1 Like

Ima neke veze sa hdmi-em nije mi poznato sta se sve tu nalazi, ali nesto slicno sto se desavalo i 360 verzijiā€¦
I nisam ovde prvi i jedini put nego ga vule bas pretera tebra

1 Like

Dečko se samo naÅ”alio bez namere da vređa. Nisam u životu čuo da je neko imao problema sa xb one i ps4, al etoā€¦ ako je neko imao nek napiÅ”e.

Bilo je nekih problema sa prvom ps4 revizijom ali nije ih bilo previse, a ova generacija konzola ima bas mali procenat konzola koje se kvare ili su se pokvarile.

Nisam cuo da je nekome crkao xbox one ili ps4, vidim pominjes slican kvar kao na x360 to se zove RROD toga nema na one, bas me zanima kakve mu to linije pokazuje kada upali konzolu? Moguce da je sprzio graficki cip, konzola mora da ima mjesta oko sebe da ima lijep protok vazduha a ne da se negdje zavuce i da se pregrijava. Oprosti nasem vukanu nece se vise saliti bice ozbiljan, hahaha.

Kao neke sivkaste isprekidane linije po centrali ekrana, postavljene horizontalno, tako izgleda.

jel probao drugi HDMI, dal je probao na drugom tv-u/monitoru. Otkacio iz struje napajanje na 15-20 minuta vratio?

nek proba sve to, pa ako i dalje izbacuje onda ce biti do hdmi porta. jel konzola pod garancijom?

Lik mora da je iz Zemuna. Kod njih i kuce laje ā€œznaci avā€ :smiley:

Moguce da mu je CRT tv pa nema av :smiley:
Provjeri prvo HDMI kabal jel ispravan, ako je ispravan onda provjeri i tv ulaz HDMI, meni se desilo na jednom TV-u da je otkazao HDMI pa mi je slika bila izdeformisana i puna linija.