Drift joycon-a na Switch-u

Imam iritirajuć problem sa levim joycon-om na Switch-u, počeo je da se sam od sebe pomera na gore (drift-ovanje na engleskom). Ima nekoliko rešenja koje sam video i probao, reši se na kratko, ali posle nekog vremena problem se vrati.

Nisam pobornik otvaranja uredjaja, osim u slučajevima kada zaista nema druge opcije.

Hteo sam da probam još da isprejam kontakte sa nekim sredstvom i koliko vidim savršen bi bio Video 90 za sredjivanje glava video/audio kaseta. Čak sam ga i našao kod nas na oglasima, samo mi je glupo da kupujem 200ml za par prskanja i neizvesnim ishodom.

Da li neko ima iskustva sa ovakvim stvarima i da li ima smisla prskati sa ovako skupim stvarima, ili je moguće nešto uraditi i sa običnim 96% ili 98% alkoholom?

I ja sam imao taj problem na drugom Switch-u, koliko sam ja citao jedino rijesenje je drugi analog da se uzme. Sreca pa se on kaci na flet kabal pa je zamijena par minuta.

Ja sam menjao na oba joycona i jedan je vrlo zajeban za zamenu, ne secam se tacno koji. Smesno su jeftini pa ako imas dobru pincetu slobodno menjaj :slight_smile:

@jahalang0112 nisam baš za ta ultimativna rešenja :smiley: a i mislim da mi mladji sin nikako ne bi oprostio takvu popravku.

@Oblakoder molim te pošalji mi info gde si kupio rezervni ili gde si menjao. Koliko para te je izašla zamena?

1 Like

@Oblakoder a vazno da si spominjao kako se DS4 guli.cccccc :grin:

1 Like

Au,pa na n64 kod mene radi kao prvog dana a vidi ovo :confounded:

1 Like

Apropo nicega, kad god sam drzao kolegin switch u ruci, imao sam utisak loseg kvaliteta. Sve to nesto mlitavo, krcka, ko decija igracka s pijace.

1 Like

Generalno nije tu ništa loše napravljeno, sami kontroleri moraju malo da se kreću jer se skidaju sa konzole, tako da ako postoji zazor, logično je da ima blagog klimanja istih. Ali opet i to nikada nije uticalo na igranje, niti je odavalo utisak da se može polomiti.

Ovo što se meni dešava je očigledno malo rašireniji problem i vezan je za sam kvalitet izrade unutar joycon-a. Našao sam gomilu zamerki po netu, na ovu temu. Konzolu najviše koristi mladji sin, tako da je pitanje kako se odnosio prema samom kontroleru, ali iskreno ne verujem da je divljao, jer je jako pažljiv sa elektronskim stvarima. Tako da je ovo očigledno više na dušu Nintendo-a.

Bilo kako bilo pada ili popravak ili zamena.

…mozda ipak jeste nesto tu generalno lose napravljeno? :smiley:

1 Like

Meni su dva ps4 kontrolera otisla iz istog razloga.

Najgore su igre koje te teraju da pritiskas analog + pravac. To je smrt za njih.

Switch mi je ziv jer ga maltene uopste nisam koristio, ali da sam znao, ne bih uzimao polovan. Sreca pa se makar “lako” menja sa flat kablom i nije zalemljen za plocu.

1 Like

@n00dle Jeste malo da protivreči jedno drugome što sam napisao :smiley: ali imao sam u vidu, da Switch kao konzola nema neke generalno loše stvari napravljene i da nije falična.

Ovaj problem sa joycon-om je nešto poput onoga sa DS4 iz prve serije, gde su se gulile gumice. Nije kod svih, ali je opet rasprostranjen. I izgleda da je i ovde isto rešenje, ili čeprkaj, malo čisti (u slučaju DS4 stavi kapicu) ili zameni stick.

1 Like

Otkud to? Skoro sve koje znam da su uzeli switch, prakticno ne pale vise svoje ostale konzole…

Sudeci prema igrama koje igramo poslednjih pola godine-godinu, i kod mene bi bila ista situacija da sam ga uzeo prosle nove godine.

Prokleta stvar je jako prakticna, i’ll give em that.

Pa zato sto igram samo Fifu na PS4, nisam imao vremena i volje cak ni da ga hakujem. Doci ce na red, nekada…

2 Likes

@Zoorulee

https://www.aliexpress.com/item/High-Quality-3D-Joystick-For-Nintend-Switch-Left-Right-Analog-Sticks-Replacement-For-NS-Joy-Con/32874932105.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3dc94c4dt84GFZ

Ujedno sam porucio i alat za zamenu

https://www.aliexpress.com/item/Bevigac-2Pairs-Replacement-Metal-Lock-Locking-Buckles-Parts-Screwdrivers-Repair-Tool-Kit-for-Nintendo-Switch-NS/32890792696.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3dc94c4dt84GFZ

@Zoorulee imas na ebay, komplet sa sve pincetom, 5,7$, dosta puta je ebay jeftiniji
Analozi sa fletom za nintendo su od 2-5$ za bilo koju konzolu ako ima flet.

@Oblakoder @M007P hvala puno za pomoć.
Pogledao sam tutorijale, možda se i odvažim da uradim sam zamenu :slight_smile: