Enlisted (MMO FPS) (Xbox Series X/S, PS5, PC and F2P)

image

Enlisted
Enlisted je squad-based first person MMO shooter koji pokriva kljucne bitke iz drugog svetskog rata.

Igra se fokusira na “realisticno“ rekreiranje bitaka iz drugog svetskog rata, kako po izgledu tako po gameplay-u. Trenutno su u igri 2 velike Multiplayer kampanje koje se mogu igrati: Battle of Moscow i Normandy Invasion. Dalje kampanje su u daljem razvoju, ukljucujuci Battle of Berlin i druge…

Igraci mogu da zauzmu ulogu pesadije, tenkiste ili pilota aviona.

Svaki vojnik sa kojim se igra ima svoje ime i prezime i moze se u toku igre dalje levelovati. Kada jedan vojnik pogine u borbi, mora se izabrati neki drugi koji stoji na raspolaganju, takodje sa drugim imenom prezimenom i mogucnostima tj. Levelom.

Datum izlaska: 08.04.2021

Platforme: Xbox Series S/X, PS5 i PC
Cena: Free to play (in-game currency postoji)

4 Likes

Eeeee sada moji prvi utisci…

Igrao sam sinoc dooobrih sat-dva i igra mi se mnogo svidela, dovoljno da ovde otvorim topic, iako je verovatno niko nece igrati. :laughing:

Pre nego sto napisem sta mi se svidelo, bitno je prvo i odmah naglasiti da je igra EXTREMNO buggy. Ima bas mnogo vizuelnih i gameplay buggova, neki su cak game breaking. Medjutim, sve se to da ispeglati, i kada to odrade, vidim sebe da cu dosta posvetiti ovoj igri. Najgori bug koji sam imao vise puta je da se scope zaglavi preko celog ekrana i ne mogu da ga sklonim.

Ko je igrao svojevremeno igre tipa Red Orcherstra, ovo je malte ne isti princim. Hard core, jedan metak i dovidjenja vidimo se. Teren mape je ogroman i izuzetno realisticno odradjen, i nudi bas mnogo mogucnosti taktiziranja. Nema jurnjave ala COD i Battlefield, nego polako na tanane se osvajaju objektivi, najpozeljnije sa Squadom zajedno.

Ono sto se jos mora popraviti je zvuk. Glava da zaboli, bez prestanka vikanje igraca (AI), bombe, eksplozije, rokanje. Mislim, znam rat je, ali da li moze tise malo. :laughing:

Ceo MMO element igre nisam iskreno jos potpuno pohvatao, ali mislim kao i svugde treba igrati i pohvatati kako tacno sve funkcionise. Takodje ne znam koliko je dobro ili lose in game buy sistem integrisan. Da li je stvarno F2P ili vise Pay to win. Vreme ce pokazati.

3 Likes

Ja sam čitao da su kontrole trenutno problematićne…

Jeste. Problematicne je veoma diplomatski receno. :laughing:

Iza svih tih problema se krije mislim jeda ok fps igra, sada je pitanje da li ce uspeti to popraviti ili ne. Takodje sam malopre igrao i jos jedna stvar mi je pala na pamet. Ovo je manje vise samo za one koji igraju na monitoru i sede blizu istoga, ili relativno blizu. Jer mola da se malo nekada bulji da vidis protivnike koji se kriju ili su nesto dalje. Ne znam kako bi to funkcionisalo za nekoga ko sedi 3 m od televizora…

1 Like

Ja igram na TV-u i ležim 3m udaljen. Nemam problema da vidim protivnike.

Igra je kopija BF-a, recimao da se ponaša kao BF1 samo u WW2 fazonu. Ono čime se najviše razlikuje je da je igra usporena i traži od igrača da igra malo povučenije i taktičnije sve. Nema trčanja i jurcanja. Samo polako i to je recept za preživljavanje i dobar skor.

Ono što se meni ne svidja je jako spor napredak i otključavanje novih stvari. Ok F2P je igra, ali baš su preterali sa te strane.

Po meni ovo nema apsolutno nikakve veze sa BF1, ali dobro, svako svome.

Elem, prestao sam igrati zbog silnih bug-oba, probaću za koji update-a ponovo.

Možda se nisam najsrećnije izrazio, kada bi hteo da je uporedim na sa nekom igrom, prilikom igranja najviše vuče ka BF1 u WW2 fazonu. Opet je konfuzno, ali najprostije rečeno kada je igram imam osećaj kao da igram BF1 u 30fps-a samo u WW2 vremenu.

1 Like