Kako kupiti Xbox Game Pass/Live Gold itd uz pomoć debitne kartice ili PayPal-a

Pozdrav svima nov sam ovde. Probao sam da nadjem odgovor na pitanje preko search funkcije i malo sam cesljao forum ali nisam nasao odgovor. Spremam se da kupim Xbox One X pa me zanima kako vi kupujete Xbox Game Pass i Live Gold pretplatu i igre na Xbox storeu uz pomoc kartice? Ono sto me buni je kako uspete da zaobidjete onaj svima poznati problem oko poklapanja adrese na nalogu i kartici. Imam Paypal nalog i imam dve kartice Visa Electron debitnu i MasterCard debitnu obe su od Postanske Stedionice. Ako ima neke veze hteo bih da mi konzola bude podesena na UK region.

Ako bi neko mogao da mi detaljno objasni ili da link ka uputstvu bio bih jako zahvalan!

Hvala unapred!

Kupujemo kodove od resellera i trećih strana, kao što su cdkeys, play-asia, amazon, gameflip.

Xbox One igre možeš kupiti za MS credit koji redeemuješ sa kodova na sajtu a nekad možeš kupovati direktno sa konzole platnim karticama ii paypalom.

Xbox 360 igre sa kodova ili probaj na konzoli, meni više za njih ništa ne prolazi osim kodova.

Pretplate samo sa kodova.

Ja sam probao da uzmem Xbox Game Pass preko Amazon UK ali mi izbaci gresku jer mi Amazon nalog ima Srbiju za drzavu a kaze da moze da se kupi samo iz UK. Kad bih promenio drzavu u UK da li bi me pustio da kupim posto bi se adresa na kartici i Amazon nalogu razlikovala?

Ne kosta te nista da probas…
Kao sto reče @Son_of_a_gun sve zavisi od njih a predlog je da predjes na US account. Ima mnogo boljih popusta tamo.

Znam ali ako koristim US account kad igram online stavice me na US servere sto znaci ping od 100-150ms umesto 50ms… Nego jos jedno pitanje. Da li je bitno da mi Microsoft nalog ima istu adresu kao i Xbox nalog koji je vezan za njega? Da li mogu da ostavim na Microsoft nalogu moju pravu adresu iako mi Xbox nalog ima US ili UK adresu?

Neće. US ne znači da će te bacati na te servere… Nego će te bacati na najbliže servere…

Sigurno je uzeti tu i gift card za ps4?

Ja kupujem na Gameflipu, tu ima svačeg ali da se probrati. Ovi drugi bi trebalo da su sigurniji, pogotovu Amazon ali su i cijene veće.

Ja sam mogao u avgustu kupiti direktno gamepass sa ms store preko visa kartice ali kasnije nisam mogao uzeti sw bf2 ili bf1 zbog regiona tako da treba biti pametan u svemu tome.cdkeys je alternativa

Auuuu, a ja uvek mislio da to zavisi od Xbox Live regiona na koji server te stavi kad igras multiplayer. Znaci u sustini Xbox Live region je samo za radnju. Cekaj to znaci kad bih ja npr kupio ovaj Black Desert sto dolazi na US storeu mogao bih da igram na EU serveru posto je u pitanju MMORPG pa nema matchmaking?

Pokusao sam da aktiviram Game Pass trial koji dolazi uz konzolu ali mi trazi validan sistem placanja. Probao sam sa karticom na MS sajtu ali mi trazi da unesem USA drzavu u jedno od billing adress polja, a PayPal kad probao nece da me redirektuje na PayPal stranicu samo izbaci da ce da me prebaci ali se nista ne desava. Ima neko neki savet sta da pokusam?

Izguglaj neki hotel, restoran, javnu kuću u državi na koju ti je prijavljen account pa stavi tu adresu. Dodaj neku platnu karticu našu, samo billing address neka ti bude isti kao account. Onda upali konzolu i kupi pass sa konzole, tu platnu karticu odaberi kao dodatno sredstvo plaćanja a možeš probati i paypal.

Ako to ne uspije onda si osuđen na kodove kao i većina nas ovdje.

Znaci da stavim US adresu da mi na nju budu i account i billing adress? Meni je do sad account imao moju pravu adresu pa je mozda to i bio problem.

Pa ako ti je US account onda mora imati američku adresu, UK englesku, itd. Za US account stavi Aljasku, Montanu, Delaware, Oregon, u tim državama nema pdv-a.

Ne vredi probao sam ali nece. Pokidao sam zivce samo… Ako ja kupim lepo ko covek Xbox Game Pass kod od 6 meseci na CDkeys da li ce mi za njega takodje traziti karticu ili Paypal kako bih ga aktivirao ili je to samo za trial?

Ok kupio sam 1 mesec Game Passa na CDkeys zato sto je na 75% popustu pa kosta svega 2.5$. Placanje je proslo bez problema i odmah sam dobio kod i uspesno sam ga uneo na microsoftovom sajtu. Od sada cu koristiti CDkeys sajt za kupovinu.

Proveri samo da sledeći Game Pass sa CDkey nije za one koji po prvi put aktiviraju servis.

Taj kod ti je 2.5$ za mjesec zato što je trial kod i radi samo jednom, nemoj više da kupuješ trial kodove neće ti raditi, čitaj šta piše u opisu. Inače svaki kod koji kupiš možeš redeemovati bez problema na sajtu, ne trebaju ti kartice i paypal. Takođe možeš kupovati novčane kodove, recimo 10, 20, 50$ i ubaciš ta sredstva na račun pa kupuješ na MS sajtu igre. Svakog utorka stave neke igre na popust za tu sedmicu, prati “sales and specials” na xbox sajtu. Takođe budu i 3-4 rasprodaje godišnje, gdje se mogu kupiti baš dobre igre za smiješne pare.

1 Like

Hvala svima na odgovorima i savetima :slight_smile:
Sto se tice rasprodaje cuvam se za crni petak bice sigurno brutalnih popusta.

1 Like

Pozdrav svima.
Ušao sam da kupim Xbox Live Gold izabrao sam VisaMastercard ukucao podatke i sve je lepo išlo do trenutka kada sam hteo da ukucam državu Srbije jednostavno nije imalo i kako da rešim taj problem i da nabavim Xbox Live Gold za Xbox One.