Metro Exodus Enhanced Edition: Xbox Series X|S PS5

4 Likes

E ovo se ceka i na ps5, uzeh igru pre nekoliko dana, ni upalio nisam.

Ja sam malo igrao na one x dok je bila u game pass i bila mi je odliÄŤna,mogu misliti kako sad izgleda sa rt

Ja uzeo juce sva tri dela sa ekspanzijama za 600 din, najvise zbog ovog update-a pa bas da vidim. :smiley: Doduse ja nemam ni sa cime da uporedim jer je nisam ni pokrenuo do sada ali dobro.

1 Like

Mene vise stvarno zanima kako ce uzivo da izgleda taj cuveni RT.
Nigde uzivo nisam video. Nemam nista sto gura to na kompu a na PS5 jos nema nista da ima RT.
Toliko se prica o tome da je to ludilo itd…

Pa “uzivo” zgleda isto kao na YT, dakle u vecini igara se svodi na malo detaljnije refleksije (stakla, materijali i voda). Postoje bolje i losije implementacije, u vecini igara imaces da biras izmedju tih nazovimo ih “realisticnih” refleksija i 60fps gde ces prebacivati izmedju dva moda i direktnim poredjenjem na svom ekranu napokon shvatiti da izgleda 99% identicno.

1 Like
1 Like

Lepo izgleda igra, sinoć odigrao jedno 3 sata, nije baš da sam pao u nesvest ali se vidi razlika u odnosu na sve starije konzole.

1 Like
1 Like

Auu koliko lose izgleda na XSS-u. Nerealno da su ovako lose uradili optimizaciju. Rezolucija izmedju 512-900p i nema iskljucivanja RT-a. Posle onako briljantnog RE Vilage-a koji radi 1440/60 dobijemo ovako povrsnu optimizaciju. Ocigledno da nije do ogranicenja konzole vec u (ne)znanju tvoraca igre.

U mnogim igrama koje su X|S, S i nema raytracing opciju.

Ionako je previse GPU heavy za jako mali vizuelni apgrejd, tako da i nije neka velika steta.

Vreme ce polazati koliko ce S izdrzati, ali definitivno nije kao sto su mnogi zeleli da veruju kako ce sve raditi identicno samo u Full HD.

Cyberpunk ima samo 30fps opciju… itd. Razliciti developerince na drugi nacin da optimizuju igre.

U ovom skalperskom svetu, nije losa kupovina, ali nikako ne moze da se poredi sa hipotetickim DE koji kosta samo 100e vise.

4 Likes

Ma ja sam ubedjen da je u pitanju u osnovi build sa xbox one s, tek kad se pojave igre radjene samo za next gen mislim da ce optimizacija Series s igrati vecu ulogu. Ovako ih bas zabole da oni tu posebno razvijaju igru za jednu konzolu. Ako je najavljena Forza Horizon 5 da ce biti 1080p i imati mod za 60fps na series s mislim da je to to, ta konzola i jeste namenjena za fullhd.

1 Like

Svi mp naslovi koji su izasli u minulom periodu (pada mi na pamet AC Valhalla, RE Village, Hitman 3…) rade i izgledaju perfektno na XSS-u. Tako da me ne brine taj segment. Jedino sto me brine jeste kapacitet od 364 Gb.

Valhalla nema RTX ni na full next gen konzolama.

Tako je. Sjebali su mi jednu od najomiljenijih igara prosle generacije sa RTX-om. Morala je da bude opcija za iskljucenje.

2 Likes

Pa nema ni smisla RT u šumi i proplancima Engleske, RT mi je više za moderna okruženja sa staklima, neonskim svetlima, automobilima itd…

Ljudi samo da se razumemo, ne završava se rt priča na refleksijama u bari vode.

Meni je mnogo zanimljiviji efekat globalne iluminacije. Slutim da se tu krije tajna prirodnog osvetljenja. Pogledajte samo kakve perverzije lumen tehnologija proizvodi u unreal petici.

Hoću da kažem, itekako ima smisla rt u šumama engleske :grinning_face_with_smiling_eyes:

4 Likes

Moguće, ali ako će RT da “udavi” konzolu i ograniči je na “loš” fps onda mi baš i nema smisla u svakoj igri…
U svakom slučaju ako može da se bira performance ili quality RT mod onda je to super stvar…

3 Likes

Jel igrao neko? 1740 pesosa gold edition na :argentina: :thinking: