Pitanje oko rutera za WiFi

Ljudi, evo smaram po forumima, al niko da mi da neki odgovor.
Dobio sam od Kopernikusa neki raspali cbn modem, koji nije u stanju da isporuči WiFi signal po stanu površine 50m2.

Očajan signal je kombinovan i katastrofalnom brzinom, koja ne prelazi 10-15Mb/s, a posedujem paket 60/8. Preko LAN-a sve radi super.

Bitno mi je da dobijem samo stabilnu WiFi konekciju sa normalnom brzinom, pošto je ovo trenutno ne izdrživo, padne nekada i na 5Mb/s. Sve ovo sam imao nekada sa ZTE modemom dok sam koristio VDSL.

Šta uzeti do 2500-3000 dinara?

Za te pare se nećeš usrećiti, bar ja mislim… Ciljaj neku Tendu, ali nemoj da štediš pare, daj 4-5 hiljada i posle si miran

Imas dva resenja

  1. Repeater/range extender. Uzece tvoj wifi i napravice novu mrezu. Domet ces imati ali brzina ce ti i dalje biti sranje.

2 jos jedan ruter. Najbolje bi bilo da nekako izvuces lan kabel sto je dalje moguce od modema, i tu zabodes ruter i napravis jos jedan wifi.

Ja sam nedavno uradio opciju dva. Isto imam sugavi modem koji ima wifi gde je brzina 5mbita umesto 60. Sa ovog novog rutera brzina je 60.

Meni se desila glupost za vikend, ruter preko kojeg dolazi net je počeo da zabada wi-fi konekcije. Ionako je radio problematično kada se nakači na njega više uredjaja, a za vikend je bila totalna katastrofa.
Rešenje je bilo da ga spojim sa novim ruterom i na tom novom ruteru da postavim wi-fi. Sada imam dva rutera, podeljenja po prostorijama, jedan služi za wi-fi, a drugi samo za rutiranje net-a i urejdja koji su priključeni kablom (PC, PS4, mrežni HDD).

Ovo ti je najbolje rešenje, a nije potrebno kupovati neko čudovište od rutera, jer već imaš jedan, samo razdeli poslove koje treba da obavljaju.

Šta si uzeo u toj opciji dva?

Jel stvarno nema ništa dobro za ove pare, nije meni ni signal toliko bitan, koliko to da je brzina zadovoljavajuća.

Imao sam stari ruter koji nisam koristio brat bratu jedno 5 godina. Dlink 501 nesto.

Kad vec pokrenuste temu, da li imate neku preporuku za repeater do 20- ak - 30-ak eura? Cilj je da roditeljima pojacam net u kući pored moje, signala ima ali je ponekad slab

Prodajem ja asus repeater rpn12. Potpuno ispravan i pod garancijom dve godine. Iskljucio sam ga iz upotrebe jer sam resio sa ruterom.

Pusti poruku ako si zainteresovan

image

Koliko sam skontao repeater neće uraditi ništa po pitanju brzine neta, a meni treba nešto što će baš tu uneti najveću promenu.

Poz ljudi,treba mi preporuka za neki krsteni ruter,ovo njesra sto sam dobio od mts-a je sve gore i gore…Znaci bilo kakva preporuka,nisam mnogo finansijski ogranicen,mada ne bih bas dao ni ogromne pare.

Nema bolje za ove novce:
https://www.emmi.rs/wireless-ap-bežični--ruter-tenda-f3.11.html?productId=52556

1 Like

Hm…izgleda dobro,jos je povoljan. Mada ciljam vise na skuplje varijante posto sa jeftinim imam losa iskustva,ali ovo ne izgleda lose uopste.

Tenda ti je top… Ako te zadovoljava 3x lan onda uzimaj

Uvek mozes da uzmes Mikrotik, mi uzimali u firmu 29000 + PDV :smiley:

Sad sam video sa je 2.4 Ghz,isao bih namerno na 5 ili dual band ako je moguce,zsto mi i jeste ovako sporo sad zato sto ima milion uredjaja na 2.4. @Akiris sta je ovaj Mikrotik leptejebo,pa ovo za celo naselje domet :rofl:

Mi ga drzimo u kladionicama, ali nije toliko velik domet.

1 Like

Ja takođe još tražim WiFi ruter, slaba vajda od ovih jeftinijih, koliko sam razumeo.
Kod mene u naselju, što je najgore samo tri mreže dostupne, tako da zagušenje ne pravi problem, već očajni cbn modem od Kopernikusa/Supernove.

1 Like

@Akiris kako se pokazao generalno Mikrotik(ne mislim samo na taj model sto si ti pomenuo)ako imas bilo kakvu informaciju?
@iKaranpa hteo bih da pokrije povecu kucu,a ako je moguce malo da baca signal i u dvoristu. Gledao bih mozda do 150-200e,ali to je max maksimuma.