Sony najavio nove Playstation mobilne igre

[quote]#Sony sprema odgovor Nintendovoj mobilnoj ekspanziji.

Sony je jutros najavio kako će u narednoj fiskalnoj godini izbaciti čak pet mobilnih igara baziranih na poznatim PlayStation franšizama.

Konkretnije, od četvrtog mjeseca 2017. do istog razdoblja 2018. godine ćemo dobiti Everybody’s Golf (Hot Shots Golf), Wild Arms, PaRappa the Rapper i još par drugih igara za iOS i Android pametne telefone i tablete.

Sve igre razvija Sonyjev novi studio ForwardWorks koji je ovih dana debitirao i Project Field, svoju futurističku platformu za igranje fizičkih kartaških igara u digitalnom okruženju.

Nažalost, sve ove igre će prvotno izaći samo u Japanu, a o konkretnom datumu izlaska na zapadna tržišta još uvijek nema riječi. Neovisno o tome, naši izvori iz Sonyja tvrde kako će većina nadolazećih PlayStation mobilnih igara stići i kod nas, samo je pitanje kada.

U svakom slučaju, više informacija očekujemo uskoro.[/quote]

Mogu da probaju da se malo uguraju na trziste koje targetira IQ80 i svakog balvana debelih prstiju koji nosi najnoviji ajfon. Parapa reper zvuci bas kao IP koji mogu da protrace na takve gluposti. Mario Run je travestija koju ne zelim da pipnem cak ni u redu za hleb i mleko. Switch i Vita postoje upravo zbog toga.

Jel cuo neko za ovaj Project Field, wtf?

Fate serijal je oduvek popularan, ali nisam očekivao da je toliko. Mada, popularan serijal + mobile + jebeni gacha sistem = enormna popularnost u japanu. Takođe, poprilično pomaže to što su dosta likova crtani tako kako jesu.

A za ove Sony mobile igre, uglavnom me baš briga, jer su to uglavnom IP koji su odano pomrli/pocrkali, pa je i ovo bolje no da trule u nekom podrumu kao brojni drugi ip.

Mada, neke igre sa tog spiskova dobijaju remakeove ili nove delove, tako da je moguće da ovim žele da presude da li je neki IP dovoljno popularan. Ne bi bio prvi put da u gaming industriji smisle takvu ideju.

Koji uzas od reklame.

1 Like

Ja cu igrati Mario Run jer je iphone jedina platforma na kojoj imam mogucnost da igram Maria, ali cinjenica je da im je marketing haotican. Ubise se da nam kazu da ga mozemo igrati jednom rukom i da je to idealno za recimo javni prevoz, ali ja to ne mogu tako. Ja ne igram igre na telefonu kada putujem, ne igram kada se vozim javnim prenosom, ne igram dok hodam. Prosto ne mogu, i ne kapiram kako to drugi mogu.

Igram igre na telefonu bas rijetko, i to kada pravim neku kratku pauzu od obaveza recimo lezeci na trosjedu u dnevnom boravku, kada nemam vremena da palim konzolu ili gledam nesto na tv-u.

Potpuno suludo jer je Sony prošle godine ubio sopstvenu mobilnu platformu PS mobile ili tako nešto se zvaše.