Vaše omiljene igre/serijali/konzole

Bilo je sigurno ovakvih tema, čak ih se i sećam ali igrajući se na Nintendu u poslednje vreme baš me zanima koje su vama igre najbolje i najdraže kao i prema kojima imate najveću nostalgiju.
Možda i konzola na kojoj volite najviše da se igrate.
Meni 4 omiljena serijala su:

  1. Halo naravno, iako je mnogo teško biti Halo fan poslednjih godina, ali ta igra će uvek imati tu neku magiju, kampanju sam svaku prešao bar 3x, neke i 10x (Halo 2 i 3).
  2. Monster Hunter - šta reći, jednostavno igra je toliko kompleksna, sa sjajnim gameplayom prepuna contenta, RISE me je i naterao da otvorim ovu temu.
  3. Battlefield … Zavod :smiley: da ne plamudim puno, ili ti broj 4.
  4. The Legend of Zelda - magija, šarmantna igra, veliki svet, odlični boss fightovi, puzle, zagonetke i moj favorit WindWaker definitivno.

Takodje konkretno 1 igra koja je masterpiece je meni The Witcher 3, možda najbolja pojedinačna od svih odigranih.

Ima tu još more ifara ali ovo su nekako najbolji serijali meni lično.

A najveća nostalgija definitivno N64 Banjoo Kazooie, Duke Nukem Zero hour, DreamCast i Crazy Taxi, Playstation 1 - Spyro the dragon…

Trenutno nekako mi je sve mnogo draže da igram na Nintendu pa u poslednje vreme i igram samo Wii u i switch. Ima mi neku draž, podseća me na detinjstvo(a i tu je negde po tehnologiji i dalje :joy:).

Ali uz sve to, odrastajući na Segi, Nintendu i Playstationu, i dalje najviše volim Xbox platformu, home is where the heart is… šta znam :slight_smile:

Izvolte vi :blush:

4 Likes

Pa sto se tice konzole kapiram da mi je omiljena konzola svaka sledeca, odnosno svaka koju trenutno imam i igram.

Sto se tice omiljenih serijala svakako recimo : Assassin’s Creed, Mass Effect, Uncharted, GoW, Batman Arkham serijal, Metal Gear Solid, GTA, Mafia, Ratchet & Clank ,Witcher, Gran Turismo/Forza Motorsport, NBA 2K, Fifa/PES sad verovatno ima ih jos ali odprilike to bi bilo to.

Generalno najvise volim neke dobre akcione avanture sa zabavnim i raznovrsnim gejmplejom i akcentom na pricu, likove, atmosferu, setting, itd.

Da li igrice samo za konzole ili moze PC?
Ako moze mesovito onda.
Starcraft
Diablo
Mass Effect
BF
GOW

Tako nekim redom.

Magarcina, zaboravio sam Doom. Na zalost ovaj zadnji nisam obrnuo.

1 Like

Mislim da je ovo svako doziveo ko je video igru back in the day. :rofl:

2 Likes

Bez sumnje na vrhu tabele:

  • Multiplayer: Battlefield Serijal, jedina igra koju sam igrao na svim mogucim platformama, hiljade sati.

  • Single-Player: Portal 1 i 2 (pogotovo 2), atmosfera ove igre je meni licno vrh. Sada se molim Bogu da Valve nauci da broji do 3.

Za konzolu necu ni da komentarisem previse. Xbox One number One, za Playstation jedonstavno nisam nikako vezan i pored visestrukih pokusaja.

Inace, jos vredno pomena kod mene je naravno Watch_Dogs 1 i 2, mislim iako corny glupo je da ne spomenem COD, posto i tamo godinje slupam stotine sati, iako ne bih plakao da fransiza sutra nestane sa lica planete, cudno… Najvise Black Ops 2, Black Ops 3, Advanced Warfare i Ghosts…

Halo (4 i 5) naravno, mada je to vise kao droga. Uvukli me drugi losi ljudi, tj. drustvo, ne znam koliko bih igrao da nisam bio pod losim uticajem raznorazne bagre. Pokusali su isto sa Gearsima, ali toliki narkoman nisam.

edit: Max Payne.

i ne znam da li sam spomenuo Battlefield?!

1 Like

A battlefield? :grin:

1 Like

Omiljena konzola mi je Xbox One X, tj. ona koju i trenutno posedujem. Zaista sam odusevljen tom kutijicom i magijom koju čini na TV-u. Što se tiče tih nostalgičnih naslova to bi bio Tekken 3 na Playstation 1 koji dam igrao kao klinac. Tada mi je omiljeni lik bio King i iz nekog razloga sam bio odusevljen onim njegovim outfitom u majci, trenerci i čuki na ruci. :joy:
Uvati me i mala nostalgija na League of Legends. Ne zbog same igre koliko zbog druzenja koja sam imao igrajuci je sa drustvom. Uvek su tu bili prepuni partiji i zajebancija. Retko kad smo kao nesto ozbiljno igrali, čak i ako neki od nas zaista jesu bili dobri igrači.
E sad, omiljena igra. Nisam baš siguran šta bi moglo biti. Tekken 7 sam igrao jedno vreme ali mi je brzo izgubio draž, nije mi to, to.
Uz Diablo 3 sam proveo zaista dosta vremena i ona mi je jedna od boljih igara. Ajde, što se tiče MP naslova neka bude Star Wars Battlefront 2. Jedina zamerka koju imam na tu igru jeste sto je izgubila podrska.
Single player - vrv Dark Souls Remastered ili Witcher 3. U ove dve igre sam bas uzivao a u Soulsu sam i dosta detaljnije istrazivao pricu. Kad nadjem vremena, zavrsicu i onaj NG+ sto sam zapoceo jednom. :slightly_smiling_face:

1 Like

Sve neke moderne igre :slight_smile:

Postoje samo dve igre kojima se godinama vraćam, Wizard of Wor na C64, i Sensible World of Soccer (sa aktuelnim rosterima, naravno) na Amigi. Sve ostalo je prolazno.

Najlepša konzola mi je ljubičasti Nintendo GameCube.

1 Like

Omiljene igre/serijali:Uncharted, God Of War, Rayman Legends, Legacy Of Kain, Tomb Raider, Witcher, Gothic, Resident Evil.
Omiljena konzola: pa ajde reci cu PS2. Konzola koja mi je ostala u lepom secanju. Konzola gde se generacijski skok video toliko da su nam vilice padale na pod. Konzola gde se pucalo sa novim IP-jevima na sve strane i nije se igralo na sigurice. Naravno respect za sve konzole narednih generacija ali nekako je Playstation 2 po meni bila THE konzola.

Omiljena igra/serijal - realisticno, gledajuci kontinuitet i provedeno vreme, verovatno Fifa.
Omiljena konzola - PS4 (non pro verzija), verovatno konzola na kojoj sam se najvise naigrao svega i svacega, gde je zaziveo gameshare…

Medjutim, objektivno je jedno, a afiniteti ipak nesto drugo, tako da:

Omiljena igra/serija - Warcraft ili Quake, tesko je reci.
Omiljena konzola - Xbox 360, i pored RROD-ova, to je konzola koja nas je sve zblizila i mene licno uvela u svet konzola, pre toga sam bio PC only igrac.

2 Likes