Vezano za baterije i Xbox One Controller..

Pozdrav svima.

Nov sam sa Xbox dzojsticima i konzolama pa me zanima nesto. Uzeo sam samo Xbox One wireless kontroler ali nisam uzeo iako mi je ponudjeno Venom Twin Batter Pack koji bi mi resio dilemu sa punjenjem preko USB kabla.

E sada gledam Duracell baterije, ima po radnjama za nekih 1200 dinara 4 komada (punjive) od 1300 mAh-a. Zanima me (bez smejanja :D) da li je moguce puniti ovakve baterije recimo u bezicnom misu ili fiksnom telefonu koji isto koristi AA baterije ? Da posluzi kao punjac generalno. I koliko potraje baterija od 1300 mAh-a u satima recimo ?

Cisto da znam koliko se isplati, u slucaju da ponuda nestane…

Kupi 4 Sanyo eneloop baterije, najčešće dolaze zajedno sa punjačem i zaboravi sve ostalo.

1 Like

Ili ga kupis za neku cenu do 500 dinara…

Solucija 1:

Eneloop pro, 2450 mAh, ovo su najjače baterije ikada… Otporne su na velika pražnjenja, i ne gube kapacitet vremenom… Velika prednost je što ako ti stoji godinu dana, minimalno će se isprazniti zaista…

Solucija 2:

1950 mAh, nešto slabijeg kapaciteta od crnih, ali imaju više ciklusa punjenja…

Solucija 3:


Energizer, odlične baterije, 2300 mAh, trenutno ih koristim u džojstiku najviše, napunim ih i traju mi po 2 nedelje sig… Nećeš pogrešiti ni sa jednima… Crne eneloop su ako se ne varam oko 1800 din 4 komada, bele oko 1400, Energizer oko 1200

7 Likes

Crne Eneloop objasnile. Traju, traju i traju. Lepo se čovek naigra dok se ne isprazne.

Možda da nabaviš play and charge kit koji nije preskup

Znaci svakako Eneloop baterije i punjac. Okej hvala ljudi !

Sto se tice play and charge kita vidim da je oko 3500-4000 dinara, a ako i dalje ima ponude kada imam da dodam 19e, radije bih uzeo onaj Venom Twin Battery Pack jer cu uvek imati jos nesto u steku a daleko jeftinije.

Samo mislim da cu sa Eneloop baterijama jer govorite o nedeljama igranja bez punjenja, sto je perfekcija u odnosu na ono sa DS4 sto sam imao iskustva.

Zahvaljujem jos jednom, sve je jasno.

Samo eto, neka preporuka za punjac ? Ne mogu da nadjem nigde punjac za AA baterije, mislim da sam video negde za 1600 dinara punjac za 2AA/2AAA baterije ali to je sve.

Najbolje uzmi kombo punjač i 4 baterije.Moze i Varta i duracell.Ne prave samo eneloop dobre baterije

Generalno, sta nadjem od Varta/Duracell/Energized/Eneloop u kombinaciji sa punjacem.

Nesto ovako Energizer Accu Recharge | Gigatron pa dokupim jos 2 baterije. Samo da vidim i po KP da li ima nesto, ali jasno je onda koja kombinacija je najbolja, a i opet izadje poprilicno jeftino ispod 2000din.

Ovo se čini ok ponuda i uzmi posle još 2kom eneloop i miran si

1 Like

Ja sam podjednako zadovaljan i Lada baterijama iz ikee, imam i eneloop pro.

Razlika u ceni je velika, 4 Lada baterije su 900 dinara, 2500 mah i na njima pise da ih proizvodi panasonic kao i eneloop.

1 Like

Ajd samo da dodam pitanje da ne otvaram nove teme i slicno. Blago zujanje iz dzojstika nesto nalik coilwhine-u je normalno na xbox one kontroleru ? Nalazim po netu da neki imaju problem, ali ne znam da li da se brinem. Na bateriji je dosta slabije, ovako se jedva moze cuti sa 40cm tako da nije iritantno. U zavisnosti od lampice kada se blinka i frekvenca zujanja varira pa kontam da je vezano sa tim.

Valjaju li sta ove VARTA baterije?

To su sve meni nepoznate situacije a imam xbox 4 godine tako da je to sve nenormalno bilo kakvi zvukovi iz kontrolera da se čuju.Nešto tu nije dobro

Googlao jedno 3 sata sinoc, definitivno normalno sa novim modelima, coilwhine zbog lampice iza logoa. Ne utice na nista, ali je tu, isto kao i sa grafikama. Tako da sam presao preko toga :slight_smile:

Da evo dok ti nisi napisao ja nisam primetio, prislonio sam uvo bas na lampicu i jedva uspeo da cujem zujanje, ali cim malo odmaknem od uva ne cuje se nista. Ne znam kako si to uspeo da cujes u toku igranja.

1 Like

Pa na PC-u mi povezan kontroler, i ne iskljucujem usb kabl tako da i kada nisam igrao igru a bila tisina, eto uspeo da primetim :slight_smile: Kazem imao sam iskustva sa coilwhine-om i na brojnim grafikama, a i SBB resiver koji mi je iza monitora ima poprilicno glasan coilwhine (nije do moje struje provereno, samo sam baksuz), pa sam navikao na tu frekvencu izgleda :smiley:

Sto se nepunjivih baterija tice, preporucujem dm-ovu marku Paradies. Budu i ispod 200din, 4 komada i traju prilicno dugo, ja sam ih upravo promenila nakon preko 30 sati dragon age-a (po ko zna koji put :blush: )