Error WS-37397-9

Nakon update izbacuje mi ovu gresku. Citao sam da je jedno od resenja da se promeni IP adresa, ali i ne mora biti taj lek.
Nisam nasao temu o ovome pa je otvorih…

Zbog cega dolazi do ove greske i da li ste imali iskustva sa istom?
Koje je resenje najjednostavnije? Cimanje mi je da menjam IP adresu…

Meni se desilo prije 3 mjeseca i promjenio sam IP adresu i od tada je sve ok.

Videh da si i ti imao problem…
Menjanje IPa mogu samo preko PCa ili telefona?
I da li je komplikovan proces?

Ne znam da li mozes sa telefona, ja sam to rijesio preko PCa i nije komplikovan proces. Imas dosta tutorijala na youtube cas posla.

1 Like

Meni se prije par noci desio ovaj error.
WS-37116-8, al sam se iscimao sta se desilo i na kraju restartujem konzolu i sve ok.

Aj ljudi pomagajte ako neko zna.

Desio mi se ovaj error pre mozda mesec dana sa zadnjim updateom i ocu da izludim.

Ako tetherujem sa fona, sve radi normalno, ovako nema leba.

Trazio po netu, cimao ISP, na kraju uzeo staticku IP adresu, bilo ok dva dana, ponovo isto. stvarno ne znam sta cu vise.

Probaj google dns da koristis

dzaba google dns. Uzeo sam staticku, dva dana je radila i opet isto. Evidentno sam ja problem samim tim da mi je i staticka banovana, samo ne mogu da skontam sta je problem. Skenirao sam sve uredjaje za poitencijalne viruse i malvere, sve cisto. Ne bavim se spamom, phishingom i ostalim sumnjvim radnjama.

Kad tetherujem sa telefona MTS net, sve uredno radi.

Inace dosao sam do playstation podrske u Srbiji (?!). Zvao ih telefonom, objasnio problem, covek me zamolio da sve srocim u mail, napisem online id, datum rodjenja broj telefona i mail sa kojeg je kreiran primary nalog. pa ce oni da kontaktiraju sony.

Mislim sta da radim? da kontaktiram live support? ionako cemo doci do dela da sam u Srbiji sa UK/US nalogom, pa ce biti “e zato ti ne radi”

Stvarno mi dodje da prodam konzolu i uzmem Xbox jebes mi sve.

Mi imamo support?

Ne bi verovao :smiley:

Hm, bas nezgodna situacija. Pretpostavljam da je promena provajdera totalni overkill u ovom slucaju.

Neki VPN bi mozda resio problem, ali to podrazumeva pretplatu da bi dobio iole stabilnu adresu.

Support nije od velike pomoci generalno kod ovakvih slucajeva. Imao sam slican problem sa HBO GO aplikacijom, moja mobilna IP adresa kod Telenora je bila iz nepoznatog razloga blacklistovana, sve je readilo u Wireless modu ali sa mobilnim nikako… Posle 1000 emailova i prepiski, nista. Samo od sebe se resilo nekako.

Da probas da promenis ruter? Mozda je tu nekako uzrok problema… Pa da probas sa drugom statickom na drugom ruteru.

Ne verujem, jako su oni dobro svesni toga da je regionalna podrska ogranicena. Problem je samo doci do nekoga ko “knows his shit”, jer su ostalo samo dispeceri koji nemaju pojma sem da robotski prate eskalacioni mehanizam.

Odgovor od apprently hrvatske podrske.

Zahvaljujemo na poslanom e-mailu – žao nam je jer imate problema s povezivanjem na Playstation Network.

Navedi kod pogreške označava da Vaša konzola ima problem prilikom slanja podataka prema nama putem Interneta. U velikoj većini slučajeva ovaj je problem riješen na način da otvorite određene portove na Vašem ruteru, ne brinite, to je zaista jednostavan postupak.
_ _
Pomoći će Vam ako uspijete pronaći Upute za korištenje Vašeg rutera budući da neki ruteri imaju nešto drugačiji način mijenjanja postavki.
_ _
Provjerite u Uputama za korištenje kako možete promijeniti port ili kontaktirajte Vašeg pružatelja usluga Interneta kako bi Vam asistirali pri ovom postupku.
_ _
Kako bi osigurali prstup Internetu, potrebno je otvoriti sljedeće portove:
_ _
TCP Portove: 80, 443, 5223 i 10070 - 10080
UDP Portove: 3478, 3479, 3658 i 10070

Mogu da se kladim da niko od vas (nas) nikada nije otvarao portove za PSN, ali what the hell, uradicu i to cim dodjem kuci.

a zamislio da si kesirao a nisi resio. sta bi onda? to je moj problem

Ne shvatas. ja sam imao dinamicku adresu koju sam zamenio na Javnu iz tog razloga koji navodis. Ali ja i dalje imam ban cak i na javnoj.

cak su mi i rekli da je ova javna ip adresa iz totalno drugog opsega tako da ne bi trebalo da se desava ponovo ban, a ipak jeste

To je zato sto si imao dinamicku adresu.

Dinamicka adresa: jedna adresa koju moze da ima ceo Novi Sad. pa ko je napravio sranje, nikad se nece saznati.
Staticka/Javna adresa: jedinstvena ip adresa koju imas samo ti i niko drugi na ovom svetu.

pojasnio sam ti razlike, ali ja i dalje imam problem. nesto pravi problem s moje strane a ne znam sta. Da mi se jave i kazu to to i to, odmah cu srediti ali dzaba kad ne znam odakle da krenem.

Mogu eventualno da trazim drugi modem, pa ce mi biti drugacija mac adresa modema. mozda to resi jebati ga.

Uglavnom trazili su da otvorim portove sto cu uraditi cim dodjem kuci.
Ako to ne resi problem evo nastavka maila:

Ukoliko gornjim postupkom ne uklonite prijavljenu grešku, molimo Vas da nam u odgovoru na ovaj e-mail pošaljete sljedeće informacije:
_ _
• Online ID (korisničko ime) i Sign-in ID (e-mail)
_ _
• Datum rođenja
_ _
• Serijski broj konzole.

• Informacija o tome možete li preko drugih uređaja u kućanstvu pristupiti uslugama ili web stranicama PlaySation Networka.

• Naziv Vašeg pružatelja Internet usluge (ISP).

• Informaciju o tome što Vam je Vaš ISP naveo kao mogući uzrok problema.

• Ukoliko ISP sumnja da su određene IP adrese blokirane, potreban nam je popis svih zahvaćenih IP adresa od Vašega ISP-a.
_ _
• Vašu javnu IP adresu (taj podatak možete pronaći na način da u pretraživač upišete “My Public IP adress?”).

pa evo kao sto sam napisao cim tetherujem sa telefona sve radi. Da mi je ostao paket od 100gb ni po jada ko im jebe mater, ali sam na 2 gb. Pritom mtsov net je nat 3

Deluje ko da ovaj radi neki standardan troubleshooting i da nema detaljan uvid u bazi blacklistovanih adresa niti u razloge za iste, al mozda pomogne.

Nisam neki eskspert ali otvaranje portova je totalno uobicajena i rutinska stvar za sve koji hoce da obezbede najbolji latency za multiplejer, i ja sam to radio za Fifu, mada sam od tada resetovao podesavanja par puta, nisam video neku razliku (fifa je malo specificna i mnogo vise zavisi od opterecenja servera i doba dana).

Inace fiksna adresa nije isto sto i javna, a ti si trazio samo staticku? Nisam siguran, ali po ovome ispada da su moguce ovde neke kombinacije… znaci, tebi verovatno treba javna + staticka, recimo… Neka me ispravi neko ko se bolje razume u networking.

Static means the IP address never changes as long as you stay with the same provider or same server.
Dynamic means the IP address can change from time-to-time.
Public means the IP address can be visited from any computer in the world.
Private means the IP address can only be used by those on the same network.
Shared means other people use your IP address for their connection or websites.

btw kad pre prodje promocija od 100gb?

promocija prosla kad sam uzeo telefon. nabijem ih da ne kazem na sta. Daju ti novogodisnj9i popust sa 40% umanjene cene paketa plus 100gb neta kao poklon mesecno priliko produzavanja ugovora, ali cim uzmes telefon na ugovor, pravi se novi i sve pada u vodu.

1 Like

E pa da, te varijante se i koriste za teamviewer, video nadzor i slicno.

Kada kazes staticku misli se na javnu, svakako javna tii gra ulogu koju god da ti da dinamicku server pa prebaci na javnu staticku vidi samo tebe kao taj entitet i nikoga vise. Taj problem ima neku dublju zaledjinu i pitanje sta je uzrok, da li su brljivi strogi serveri pa banuju ako dodje neki paket koji je sa greakom lici na hack, spoof…ili sta, pitanje je.

1 Like